Νέα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία του Συλλόγου ΑΞ.ΙΑ στις 11 Μάη 2018

Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.ΙΑ (Αξιοπρέπεια, Ισότητα, Αλληλεγγύη) οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 Μάη 2018 στο υπουργείο Εργασίας, ώρα 10 π.μ., για τη συμπλήρωση δύο χρόνων απ’ την ψήφιση του άρθρου 12 του νόμου 4387/2016 με τις δραματικές ανατροπές στις συντάξεις χηρείας. Θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρου Μαξίμου.

Ο Σύλλογος ζητά την άρση των ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης της σύνταξης χηρίας, την επαναφορά ποσοστού στο 70% της σύνταξης που εδικαιούτο ο εκλιπών και μείωσης σε τρία των απαιτούμενων ετών εγγάμου βίου.

Ακόμα διεκδικεί: 

  • Να μην θεωρούνται οι μεταβιβάσεις ήδη θανόντων συνταξιούχων ως νέες συντάξεις, ώστε ο επαναϋπολογισμός να γίνει όπως όλων των συνταξιούχων από 1.1.2019.
  • Να τηρηθούν οι υποσχέσεις περί: (1) Επίσπευσης έκδοσης οριστικών συντάξεων θανόντων συνταξιούχων. (2) Άμεσης έκδοσης αλλά και εφαρμογής του λογισμικού εκδόσεως συντάξεων για θανόντες εργαζόμενους. (3) Διευθέτησης χρεών προς ταμεία και εφορία πέραν των 12 δόσεων.
  • Nα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστραφούν άμεσα τα παρακρατηθέντα, με λάθος τρόπο, ποσά για περίθαλψη σε δικαιούμενους σύνταξης θανάτου και να εκδηλωθούν το συντομότερο δυνατόν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστραφούν τα αναδρομικά λόγω εφαρμογής του ν.4307/2014 στους κληρονόμους των θανόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.