Νέα

Κλίμα συναδέλφωσης στην κοπή της πίτας της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων

 

Με τη συμμετοχή κοντά στα 700 άτομα η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στις Μυκήνες στις 16 Φλεβάρη 2017. Οι συνταξιούχοι μέλη της Ένωσης και οι συνοδοί τους έφτασαν με πούλμαν το μεσημέρι σε μεγάλο κέντρο στις Μυκήνες και μετά το γεύμα ξεκίνησε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της Ένωσης Νίκος Αυρηλιώνης και στη συνέχεια ο πρόεδρος Γιώργος Πασαλιμανιώτης έκοψε την πίτα.

Στο χαιρετισμό του ο Γ. Πασαλιμανιώτης είπε: «Στα πλαίσια των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων που προσφέρει η Ένωσή μας είναι και η καθιεωρωμένη κοπή της πίτας. Προηγήθηκαν οι πίτες των παραρτημάτων και επομένως η σημερινή εκδήλωση παίρνει άλλο χαρακτήρα. Είναι μια ψυχαγωγική εκδήλωση με σκοπό να δημιουργηθεί κλίμα συναδέλφωσης μεταξύ των μελών μας και να ηρεμήσει λίγο τη σκέψη μας  από τη μαυρίλα  των μέτρων που παίρνονται όχι μόνο στις συντάξεις μας αλλά και σε όλο το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί παρότι οι συντάξεις μας έχουν μειωθεί 45-65%, ενώ έχουν γίνει ριζικές περικοπές στην υγεία , στα φάρμακα και στις ιατρικές εξετάσεις. Στρώνεται το έδαφος για νέες αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις με πρόσχημα την υπογραφή της αξιολόγησης. Ήδη από την αρχή του χρόνου σε πολλούς συναδέλφους κόπηκε το ΕΚΑΣ, σε άλλους μειώθηκε στο μισό για να κοπεί ολοκληρωτικά το 2019. Σε μια σειρά καταναλωτικά  προϊόντα αυξήθηκε η τιμή τους με τους φόρους που βάλανε και που θα κάνει την αγορά ακριβότερη και θα μειώσει ακόμα περισσότερο τις συντάξεις μας. Με βάση το νόμο Κατρούγκαλου έχουμε επανυπολογισμό  των συντάξεων για παλιούς και νέους συνταξιούχους και συζητούν για αφαίρεση της προσωπικής διαφοράς, που προκύπτει για τους παλιούς και νέους συνταξιούχους. Επίσης συζητούν  για μείωση του αφορολογήτου ποσού.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ  και ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ αποφάσισε σε πανελλαδικό επίπεδο αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Εμείς δεν κάνουμε πίσω από τις διεκδικήσεις μας.

Η μεγάλη κινητοποίηση στις 15.12.2016 καταρρίπτει τη μοιρολατρεία ότι “τίποτε δεν γίνεται”. Με τον όγκο, τη μαχητικότητα και την πειθαρχία της άνοιξε το δρόμο απ’ τις κλούβες και η πορεία έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης ανάγκασε την κυβέρνηση να δώσει αυτό το πενιχρό βοήθημα, που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ονομάτισε πομπωδών 13η σύνταξη. Τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, έπαιρναν μέρος στη δράση».

Ο Γ. Αυρηλιώνης κάλεσε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα στις 21.2.2017 στις 6:30 μ.μ. στην Ομόνοια. Επίσης κάλεσε τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης. Η εκλογοαποαπολογιστική συνέλευση θα γίνει στις 14/3/2017 στην αίθουσα του Ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52) και ώρα 10 το πρωί. Αν δεν υπάρξει απαρτία θα γίνει δεύτερη Γ.Σ. στις 21/3/2017. ΟΡΙΣΤΙΚΑ η τρίτη Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί με οποιοδήποτε αριθμό παρόντων στις 28/3/2017 στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.

Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε γλέντι μέχρι την ώρα της αναχώρησης το απόγευμα.

Οι πίτες των παραρτημάτων

Είχαν προηγηθεί οι εκδηλώσεις κοπής της πίτας στα εφτά παραρτήματα της Ένωσης.

Στο Αιγάλεω (9.1.2017) με 70 άτομα. Στη Νέα Ιωνία (11.1.2017) με 75 άτομα. Στη Νέα Σμύρνη (13.1.2017) με 120 άτομα. Στην Ηλιούπολη (20.1.2017) με 150 άτομα. Στο Περιστέρι (22.1.2017). Στην Καλλιθέα (25.1.2017) με 65 άτομα. Στην Καισαριανή (2.2.2017) με 57 άτομα.