Ανακοινώσεις

Δυναμική συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τα κομμένα δώρα & το επίδομα αδείας

Μαζική συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας το πρωί της Τετάρτης 17 Απρίλη πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι, έπειτα από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, με αφορμή τη συνεδρίαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για τα κομμένα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας για τις επικουρικές συντάξεις του 11μηνου (6/2015-5/2016). 

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος τόνισε πως «Είμαστε σήμερα εδώ για να διαμαρτυρηθούμε, κάνουμε αγώνες γιατί είναι το δίκιο με το μέρος μας, γιατί όλα αυτά που μας έκοψαν είναι δικά μας, είναι πληρωμένα με το αίμα μιας ζωής».

Το ηχηρό μήνυμα που αντήχησε παντού ήταν πως «Δεν επαιτούμε. Διεκδικούμε ό,τι έχουμε σε όλη μας την ζωή πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε».

Τονίζουν ακόμα πως «Το συνταξιουχικό κίνημα συνεχίζει να είναι στον δρόμο του αγώνα και να διεκδικεί αταλάντευτα όλα τα αιτήματα, ό,τι μας έχουν με τη βία όλα τα χρόνια αφαιρέσει. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχετε επιβάλλει».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης και οι ξένες αντιπροσωπείες από το 3ο Συνέδριο της Διεθνούς Κλαδικής οργάνωσης Συνταξιούχων της ΠΣΟ.

Στη συνέχεια, οι συνταξιούχοι κατευθύνθηκαν με πορεία στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα όπου έσμιξαν με τους χιλιάδες απεργούς.