Νέα

Θεώρηση βιβλιαρίων ΙΚΑ παλαιών συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

Η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ με ανακοίνωσή της ενημερώνει για την απόφαση του ΟΑΕΕ με θέμα τη «θεώρηση βιβλιαρίου ΙΚΑ, παλαιών συνταξιούχων ΟΑΕΕ με βιβλιάριο ΙΚΑ  και καταχώρηση ασφαλιστικής ικανότητας των προστατευόμενων μελών τους».

Με αφορμή παράπονα συνταξιούχων του ΟΑΕΕ με βιβλιάρια ΙΚΑ, ότι ταλαιπωρούνται αναμένοντας στη σειρά στο ΙΚΑ για παράταση ασφαλιστικής ικανότητας για τους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη ενημερώνονται ότι θα απευθύνονται στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ. Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ αναφέρει:

«Παρακαλούνται οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ να προσέρχονται στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ για σφραγίδα ΟΑΕΕ με τα βιβλιάρια ΙΚΑ και το εκκαθαριστικό της εφορίας όταν πρόκειται για ενήλικα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι).

Για τα ενήλικα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι) επισημαίνουμε ότι:

α)Αν προσκομιστεί το εκκαθαριστικό του φορολογικού έτους 2014 η καταχώρηση ασφαλιστικής ικανότητας για τα προστατευόμενα μέλη θα ισχύει έως 31-12-2016.

β)Αν προσκομιστεί το εκκαθαριστικό του φορολογικού έτους 2015 η καταχώρηση ασφαλιστικής ικανότητας για τα προστατευόμενα μέλη θα ισχύει έως 31-12-2017.

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και να είμαστε σε επιφυλακή και ετοιμότητα για την προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων μας , με νέους αγώνες πιο οργανωμένους μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων μας».