Ανακοινώσεις

ΣΕΑ: όλοι στην πανελλαδική απεργία στις 17/4 – συγκέντρωση στις 09:00 έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,  

Για μια ακόμη φορά την Τετάρτη 17/4/2024 ημέρα πανελλαδικής απεργίας οι συνταξιούχοι της Αττικής θα βρισκόμαστε στο δρόμο του αγώνα μετά το κάλεσμα των Συνεργαζομένων Συνταξιουχικών Οργανώσεων να συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 45 – 47) στις 9.00 π.μ. όπου θα συνεδριάζει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο μετά την έκδοση των αντιθέτων αποφάσεων του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα κομμένα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας για τις επικουρικές συντάξεις του 11μηνου (6/2015 – 5/2016).

Η αγωνιστική μας εκδήλωση δεν έχει μόνο σχέση με την έκδοση αυτής της απόφασης, αλλά με την τακτική και πρακτική της κυβέρνησης που αντί να αποδώσει τα αναδρομικά των συνταξιούχων με πολιτική απόφαση, δίχως δίκες δικαστήρια και προαπαιτούμενα, προσφεύγει σε ατέρμονες δικαστικές διαδικασίες και τακτικές

Διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και την απαίτησή μας για άμεση λύση  του προβλήματος με πολιτική απόφαση. Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία όταν αυτά τα αναδρομικά είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό των περικοπών που μας έχουν επιβάλει όλα τα χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις.

Φτάνει πια η κοροϊδία, μας έχετε τσακίσει και εκεί που μας χρωστάτε πάτε να μας φάτε και το βόδι!

Είμαστε στον δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε όλα μας τα αιτήματα, ό,τι μας έχετε με τη βία όλα τα χρόνια αφαιρέσει. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, την δυστυχία που μας έχετε επιβάλει.

Δώστε τώρα τα πληρωμένα δώρα μας, αυξήσεις σε όλες μας τις συντάξεις, τις συντάξεις χηρείας. Καταργήστε την Εισφορά Αλληλεγγύης. Ενσωματώστε την Προσωπική Διαφορά. Κάντε άμεσα προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού. Καταργήστε κάθε ιδιωτικοποίηση στην υγεία.

Δεν επαιτούμε. Διεκδικούμε ό,τι έχουμε σε όλη μας την ζωή πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Πάρτε μαζικά και αγωνιστικά μέρος στην Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση της Αττικής. Μόνο έτσι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που έγιναν ανυπόφορα και έχουν τσακίσει την ζωή μας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ο δρόμος του αγώνα είναι για εμάς μονόδρομος. Ό,τι διαφορετικό είναι βούτυρο στο ψωμί τους και τους προτρέπει σε ακόμη πιο επώδυνα μέτρα σε βάρος μας.

Δεν ξεχνάμε, δεν θα συμβιβαστούμε, δεν θα υποταχθούμε στη βαρβαρότητά τους.

Όλοι και όλες στον αγώνα για να διεκδικήσουμε ό,τι με τη βία μας έχει αφαιρεθεί, ό,τι έχουμε πληρώσει σε όλη μας την ζωή για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις