Νέα

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Μεγάλο συλλαλητήριο των συνταξιούχων

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή των συνταξιούχων στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας έγινε το συλλαλητήριο στις 8 Μάη 2018.  Η κινητοποίηση οργανώθηκε απ’ τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις του νομού Καρδίτσας και παραυρέθηκε αντιπροσωπεία της κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ).

Στο συλλαλητήριο δήλωσαν συμπαράσταση η ΕΟΑΣΚ, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, το Σωματείο ΑΜΕΑ Ν. Καρδίτσας και το Σωματείο ΟΑΕΕ Σοφάδων.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Παναγιώτη Πάλμο, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν η πρόεδρος των Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Καρδίτσας Παναγιώτα Βασιλάκου – Κατσιγιάννη, ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χρήστος Κολοβός και το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου και πρόεδρος του Συλλόγου Αθήνας Σούλα Ακζώτη. Στις τοποθετήσεις των ομιλητών έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και την ανάγκη να γίνουν όλα όσα απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία του.

Μετά το τέλος ομιλιών και χαιρετισμών η πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας Ελένη Καρυά διάβασε το ψήφισμα που εγκρίθηκε από τους συγκεντρωμένους. Το ψήφισμα θα κοινοποιηθεί στους υπουργούς Εργασίας και Υγείας, αλλά και στα κόμματα της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής. Στο ψήφισμα, όπως και στις ομιλίες, δηλώνεται η αγανάκτηση των συνταξιούχων για την αντισυνταξιουχική πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα χρόνια των μνημονίων. Πολιτική που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και τη μετατροπή εκατομμυρίων συνταξιούχων σε επαίτες. Επίσης απαιτείται να μην υπάρξει επανυπολογισμός στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, να μην υπάρξει περικοπή επιδομάτων, να μη μειωθεί το αφορολόγητο και να μην περάσουν τα μέτρα της 4ης αξιολόγησης. Οι συνταξιούχοι διεκδικούν δημόσια δωρεάν Υγεία, φάρμακα και εξετάσεις, όπως και την πλήρη στελέχωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη.