Νέα

Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΠΟΣ-ΟΑΕΕ) και τα Σωματεία της δύναμής της στην Αττική καλούν τους συνταξιούχους στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 8 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στο σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιφέρει νέο συντριπτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Η παράσταση γίνεται με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και σε αυτή καλούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ καλεί τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους να απαιτήσουν όλοι με μια φωνή να μη φτάσει το έγκλημα στη Βουλή. Επίσης το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα ΔΣ, τις Επιτροπές Αγώνα σε χώρους δουλιάς σε εγρήγορση και ξεσηκωμό. Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιό της για την Κοινωνική Ασφάλιση, που περιέχει ακριβώς όσα ακριβώς είχαν προειδοποιήσει οι αγωνιστικές δυνάμεις της κοινωνίας: Δηλαδή το σφαγιασμό παλαιών και νέων συνταξιούχων, νέα μείωση των επικουρικών, επαναπροσδιορισμό όλων των καταβαλλόμενων συντάξεων προεξοφλώντας νέες μειώσεις με τη μέθοδο της μείωσης του ποσοστού αναπλήρωσης, την κατάργηση και με νόμο της 13ης – 14ης σύνταξης (τελειωτικό θάψιμο), κατάργηση του ΕΚΑΣ σε δυο χρόνια, ενοποίηση των κύριων Ταμείων με προοπτική εξίσωσης των συντάξεων προς τα κάτω. Ο κατάλογος των αντιλαϊκών – αντισυνταξιουχικών μέτρων δεν έχει τέλος.

Η κυβέρνηση της «πρώτης –και δεύτερης- φοράς Αριστερά» συνεχίζει το αντιλαϊκό έργο διατηρώντας όλο το αντιασφαλιστικό νομικό καθεστώς των προηγούμενων κυβερνήσεων και κάνει ένα βήμα παραπέρα στην προσπάθεια να καταργήσει τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος. Ό,τι δηλαδή με αίμα και θυσίες έκτισαν τα λαϊκά στρώματα τον προηγούμενα αιώνα.

Οι Ομοσπονδίες των συνταξιούχων καλούν τα σωματεία να βγουν στους δρόμους, με πικέτες, ντουντούκες, έντυπο υλικό, Γενικές Συνελεύσεις κ.ά. για να ενημερώσουν εργαζόμενους και συνταξιούχους για το τι περιμένει όλες τις λαϊκές οικογένειες, τις νέες και παλιές γενιές με τα ψίχουλα που τους πετούν για να ζήσουν. Ακόμα καλούν όλους τους συνταξιούχους να απαντήσουν με επικεφαλής τα Σωματεία τους με αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα κόντρα σε μέτρα που αφαιμάζουν το φτωχοποιημένο λαό για να τα δώσουν στην “αγία οικογένεια” των εφοπλιστών, των πετρελαιάδων, των μεγαλοεργοδότων και όλων αυτών που αποτελούν το μεγάλο κεφάλαιο.