Νέα

Δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες σε Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη

Με πανθρακική συγκέντρωση στην Κομοτηνή στις 3.7.2018 και διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη στις 4.7.2018 συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ και Π.Σ.Σ. Δικηγόρων. Ο κύκλος των κινητοποιήσεων της ΣΕΑ αυτής περιόδου θα κλείσει στις 11 Ιούλη 2018 με παγκρήτια κινητοποίηση στον Αγιο Νικόλαο. Θα μιλήσουν ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ και ο  Μανώλης Ραλάκης, γγ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Στις 3.7.2018 στην πλατεία Ειρήνης της Κομοτηνής συγκεντρώθηκαν τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – Δημοσίου  από τους νομούς Ροδόπης και Έβρου, τα σωματεία συνταξιούχων Αλεξανδρούπολης ΙΚΑ – ΟΑΕΕ και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ορεστιάδας. Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Σάββας Ναλμπάντης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Ροδόπης, ο Κώστας Πανταζίδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αλεξανδρούπολης και ο Χρήστος Κολοβός, γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δήμος Κουμπούρης, ο οποίος κάλεσε όλους όσους τσακίζονται από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, μετά και την ψήφιση των προαπαιτούμενων με το τελευταίο μνημόνιο, που προβλέπουν περικοπές συντάξεων και μείωση αφορολόγητου, να μην επαναπαυτούν και να παλέψουν ενωμένοι για να μην περάσουν τα μέτρα και να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κατρούγκαλου.

 Στη Θεσσαλονίκη

 Μαχητική συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 4 Ιούλη 2018 στο Άγαλμα Βενιζέλου οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης που οδηγούν στην εξαθλίωση την πλειοψηφία των συνταξιούχων. Με τις ομιλίες, τα πανό και τα συνθήματά τους, μεταξύ άλλων, απαίτησαν να καταργηθεί εδώ και τώρα ο νόμος 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) καθώς και την αποκατάσταση και αναπλήρωση όλων των απωλειών που έχουν υποστεί στις συντάξεις.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΣ – ΟΑΕΕ και ο Μανώλης Νικολαΐδης, εκ μέρους της ΣΕΑ Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά με δυναμική πορεία και φωνάζοντας συνθήματα οι συνταξιούχοι έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στέλνοντας μήνυμα ότι «Ο Σεπτέμβριος είναι κοντά. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά».