Νέα

Οι συνταξιούχοι στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στις 24 Ιούνη 2017

 

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα  210 – 5225965 & 210 – 3212049

Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και  Περιχώρων συμμετέχει με την ΠΟΣ-ΟΑΕΕ και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στο Αντιπολεμικό – Αντιιμπεριαλιστικό Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη  το Σάββατο  24 Ιούνη 2017 στην πλατεία  Αριστοτέλους στις 1 μ.μ.*

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων αναφέρει:

«Διαδηλώνουμε ενάντια στις Νατοϊκές ασκήσεις και στα Νατοϊκά στρατεύματα που περνάνε από τη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί κέντρο ταχείας Αντιδράσεως του ΝΑΤΟ και έχει αναβαθμιστεί σε “Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας”.

Διαδηλώνουμε ενάντια στους   ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις στην περιοχή μας και τους κινδύνους  εμπλοκής της χώρας μας  στους ιμπεριαλιστικούς  πολέμους.

Συνάδελφοι – σες

Η κυβέρνηση της χώρας έχει μεγάλες ευθύνες. Συμμετέχει ενεργά στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, στο αιματοκύλισμα των λαών.

Η βάση της ΣΟΥΔΑΣ, τα αεροδρόμια και λιμάνια έχουν γίνει ορμητήρια των Αμερικανών και των άλλων Νατοϊκών δυνάμεων.

Η κυβέρνηση για τα συμφέροντα των Μονοπωλίων, των Μεγαλοκατασκευαστών θυσιάζει τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, σπρώχνει τη χώρα μας, όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς Ανταγωνισμούς, επιδιώκοντας την αναβάθμισή της, στην περιοχή.

Η Ένωση μας, σας καλεί να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, στο Αντιπολεμικό συλλαλητήριο με αιτήματα:

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.  Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της  λαϊκής οικογένειας.
  • Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς».

* Το σκίτσο είναι του Βασίλη Παπαγεωργίου και ο τίτλος που δίνει ο ίδιος είναι: «Το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο».