Νέα

Αγωνιστικός επίλογος με παγκρήτια συγκέντρωση

Μια απ’ τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των συνταξιούχων της Κρήτης ήταν ο επίλογος της αγωνιστικής δραστηριότητας της Συντονιστικής Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ και Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Νομικών (ΠΣΣΝ) για αυτή την περίοδο.

Η παγκρήτια συγκέντρωση έγινε στις 21 Ιούνη 2017 στο Ρέθυμνο, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη για να διεκδικήσουν την αποκατάσταση των απωλειών απ’ τις παλιές και τις νέες περικοπές όλων των κυβερνήσεων, που υποταγμένες στις εντολές των δανειστών οδηγούν την ελληνική κοινωνία στη φτωχοποίηση.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Λευτέρης Κοτσαρίδης, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου, και χαιρέτησε ο Γιάννης Λουπάκης, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Δημοσίου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διονύσιος Σβορώνος, Γραμματέας της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ υπογραμμίζοντας: «Οι αγώνες μας πρέπει να περάσουν σε άλλο επίπεδο. Να περάσουμε απ’ την άμυνα στην επίθεση. Και αυτό μπορεί να γίνει με την καλύτερη οργάνωση των αγώνων μας».

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ.  Αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη στους κατοίκους της Λέσβου που δοκιμάζονται απ’ τους σεισμούς τόνισε: «Οι συνταξιούχοι της Κρήτης στέλνουν το ιδιο μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει τη ζωή μας, όπως στάλθηκε απ’ τις μεγάλες κινητοποιήσεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Η μόνη απάντηση, που τους φοβίζει είναι η ενότητα του συνταξιουχικού κινήματος και λαού και η αγωνιστικότητα που απορρέει από αυτή την ενότητα. Ό,τι κατακτήσαμε είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας και δεν το χρωστάμε σε κανέναν. Κάποιοι αφήνουν μετέωρο το ερώτημα: “Και τι κερδίσαμε με τις κινητοποιήσεις;”. Απαντάμε: “Αν είχαν εισακουστεί οι εκκλήσεις των Ομοσπονδιών και είχαν πυκνώσει οι γραμμές των σωματείων, τότε τα μέτρα δεν θα περνούσαν”. Όσοι άθελά τους δεν βρίσκονται στους δρόμους και στις πλατείες, βάζουν την υπογραφή τους να σταλούν και τα παιδιά μας στον Καιάδα, που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση με τους δανειστές της. Η σημερινή κυβέρνηση χτίζει πάνω στις προηγούμενες πολιτικές τα δικά της μέτρα, που είναι ακόμα βαρύτερα και μετατρέπουν τις συντάξεις μας σε επιδόματα πρόνοιας».

Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα και ξεκίνησαν πορεία στους δρόμους της παλιάς πόλης με κατάληξη το κέντρο του Ρεθύμνου.