Νέα

Παναττική συγκέντρωση συνταξιούχων: συνεχίζουμε να παλεύουμε ακούραστα για όλα όσα δικαιούμαστε!

Με μια δυναμική και μαχητική πορεία που κατέληξε σε μαζική συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, οι συνταξιούχοι της Αττικής απαίτησαν την άμεση καταβολή του Δώρου του Πάσχα και τη νομοθετική ρύθμιση για την απόδοση της 13ης και της 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους.

Φωνάζοντας συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα, οι συνταξιούχοι διατράνωσαν για μια ακόμη φορά ότι συνεχίζουν να διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας εδώ και τώρα, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έπειτα από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους των συνταξιούχων.

Στη συγκέντρωση που έσφυζε από παλμό μίλησαν ο Χρήστος Κολοβός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, η Σούλα Ακζιώτη, από το σωματείο των συνταξιούχων του Δημοσίου, η Γιώτα Τσακούλια, εκ μέρους των συνταξιούχων Δικηγόρων, ο Δημήτρης Ζαφειρούδης, εκ μέρους της ΠΕΣ ΝΑΤ, ο Γιώργος Πεπόνης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Τέλης Κάντας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικών Ταμείων και ο Βαγγέλης Χριστακόπουλος, εκ μέρους των απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε επίσης και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ που έθεσε επί τάπητος όλα τα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν τους συνταξιούχους της χώρας, αναδεικνύοντας τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων. Ακρίβεια, τσακισμένες συντάξεις ελλείψεις σε υγεία και πρόνοια παραμένουν στο επίκεντρο του συνταξιουχικού κινήματος, που θα συνεχίσει να είναι στον δρόμο του αγώνα.

Ειδικότερα για τα ζητήματα Υγείας οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Ενώσεις συνεχίζουν να απαιτούν:

– Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών, δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και κατάργηση κάθε πληρωμής στις δημόσιες δομές Υγείας.

– Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν.

– Να ανοίξουν όλες οι δομές Υγείας που παραμένουν κλειστές και να δημιουργηθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

– Τέλος, να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ και να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία τεχνικά μέσα για την άμεση έκδοση των συντάξεων.

Φτάνοντας στο Υπουργείο Εργασίας οι συνταξιούχοι αντίκρυσαν για μια ακόμη φορά τη γνώριμη εικόνα με τα κατεβασμένα ρολά. Εκεί ενημερώθηκαν ότι δεν μπορέσει να τους δει κανένας από τους υπουργούς και υφυπουργούς διότι απουσιάζουν στο εξωτερικό λόγω…ανειλημμένων υποχρεώσεων. Όπως τόνισαν όμως οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων «εδώ είμαστε, δεν χανόμαστε, παραμένουμε στον δρόμο του αγώνα και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας».

Οι συνταξιούχοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την Τετάρτη 17 Απρίλη στη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία μαζί με όλα τα εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες της χώρας. Επίσης οι συνταξιουχικές ενώσεις καλούν στη συγκέντρωση που διοργανώνεται εκείνη την ημέρα (17 Απρίλη) στις 9 π.μ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο θα εξετάσει τα ζητήματα των αναδρομικών των δώρων, κύριων και επικουρικών συντάξεων για το 11μηνο 2015 – 2016.