Ανακοινώσεις

Κάλεσμα για αγωνιστικό παρών των συνταξιούχων στη ΔΕΘ στις 9/9/2023 στις 18:00

Η ΠΟΣ –ΟΑΕΕ όπως κάθε χρόνο και φέτος καλεί τους συνταξιούχους και τα Σωματεία μέλη της στην περιοχή, να δώσουν αγωνιστικό παρών στο μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6.μμ στην πλατεία ΧΑΝΘ (τόπος συγκέντρωσης των Σωματείων της ΣΕΑ Θεσσαλονίκης).

Με τα Σωματεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας, θα διαδηλώσουμε και θα βροντοφωνάξουμε για άλλη μια φορά ότι ο δρόμος του Αγώνα είναι η μοναδική μας δύναμη και ελπίδα.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι δήθεν οι συνταξιούχοι έχουν να λαμβάνουν αυξήσεις, αναδρομικά κλπ, αποδείχθηκε ότι ήταν δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα.

Ακούσαμε από κυβερνητικά στελέχη ότι οι αυξήσεις για συνταξιούχους θα κυμαίνονται γύρω στο 3,5% και όσοι συνάδελφοι έχουν προσωπική διαφορά θα έχουν κάποιο επίδομα. Σε μια περίοδο που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, οι τιμές στα τρόφιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα κλπ καθημερινά ανεβαίνουν, αυτές οι προτάσεις δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις βασικές μας ανάγκες. Απαιτούμε για να μπορέσουμε  να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, τις συντάξεις μας που πληρώσαμε μαζί με την 13η και 14η σύνταξη και τα δώρα μας.

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις  σε όλους τους συνταξιούχους με βάση τον πληθωρισμό.
  • Κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα.
  • Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου  και η προσωπική διαφορά να γίνει σύνταξη.
  • Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας που εκκρεμούν, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται.
  • Να δώσουν συντάξεις στους συναδέλφους μας που χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία ρυθμίζοντας τα χρέη τους, αφού αφαιρέσουν πρόστιμα και τόκους και το υπόλοιπο ποσό να το κρατάνε από την σύνταξη τους μέχρι 15%.
  • Να γίνει τώρα άμεση πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  • Όχι στον καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε, απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας.

Η Ομοσπονδία μας καλεί τα Σωματεία μέλη μας, ιδιαίτερα από τις Περιφέρειες της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, της ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και ΘΡΑΚΗΣ, της ΗΠΕΙΡΟΥ και της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, να οργανώσουν την συμμετοχή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ στο συλλαλητήριο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σωματείο Συντ/χων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης τηλ: 2310557088 και 6972691662.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ                                             ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΛΑΦΗΣ