Νέα

Συνεδριάζει το ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ στις 10 Φεβρουαρίου 2017

Το ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ θα συνεδριάσει 10 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 π.μ στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας , Μάρνη  56  7ος όροφος.

Θέματα της συνεδρίασης είναι:

1. Επικύρωση Πρακτικών.

2. Εκτιμήσεις από τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης χρονιάς  και πορεία  του κινήματος.

3. Προετοιμασία  εκλογών Σωματείων.

4. Οικονομικά της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ (4ο Τρίμηνο).

5. Επικύρωση απόφασης από το Δ.Σ για τον Αναπληρωτή Ταμία  να είναι ο Β΄Αντιπρόεδρος όπως ορίζει το καταστατικό άρθρο 25 παράγραφος 6.

Στην πρόσκλησή της η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ καλεί τα μέλη του ΔΣ να προτείνουν–εάν έχουν- κάποιο άλλο θέμα το συντομότερο.

Με τα ίδια θέματα ασχολήθηκε και το Εκτελεστικό Προεδρείο της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ που συνεδρίασε στις 25 Γενάρη 2017. 

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση στόχος είναι η ολοκλήρωση των εκλογών στα σωματεία μέχρι το τέλος του Μάρτη 2017 και η διεξαγωγή του 10ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ στις αρχές του Ιούνη 2017 στην Αθήνα. Ανάμεσα στα θέματα που έγινε ιδιαίτερη αναφορά ήταν και η απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να μεταφερθούν στο ΚΕΑΟ χρέη μικρότερα των 5.000 ευρώ. Είναι μια επιλογή που, όπως τονίστηκε, θα εξοντώσει τους μικρούς και μεσαίους οφειλέτες στα ταμεία. Αναφερόμενος στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 15.12.2016 ο πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων, ότι οι συνταξιούχοι με την πειθαρχειμένη αγωνιστική απόφασή τους άνοιξαν την Ηρώδου του Αττικού και διαδήλωσαν στα παράθυρα του Μεγάρου Μαξίμου απαιτώντας αυτά που τους πήραν. «Η κινητοποίηση αυτή έφερε μια ανάταση στο κίνημα των συνταξιούχων. Η δύναμή μας βρίσκεται έξω στον κόσμο» τόνισε ο Π. Τάτσης.