Νέα

SOS για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ

Σε αδυναμία για την καταβολή των συντάξεων βρίσκεται ο ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα να ζητήσει πρόσθετη ενίσχυση 200 εκ. ευρώ από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ). Σημειώνεται ότι ο «κουμπαράς» του ΑΚΑΓΕ έχει κεφάλαια 400 εκ. ευρώ.

Η Πανελλαδική Γραμματεία της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ) με ανακοίνωσή της ζητά τη «μόνιμη και σταθερή αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ έχει ως εξής: «Το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ στην τελευταία συνεδρίαση του ζήτησε 200 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη των συντάξεων από το ΑΚΑΓΕ. Αυτά έρχονται να προστεθούν στα 150 εκατομμύρια που πήρε πρόσφατα πάλι από το ΑΚΑΓΕ και για τον ίδιο σκοπό. Την ίδια στιγμή στο προσχέδιο του προϋπολογισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η χρηματοδότηση για την κοινωνική ασφάλιση μειώνεται ακόμα περισσότερο.

Αυτό είναι το πρακτικό αποτέλεσμα της ακολουθουμένης  πολιτικής της ανταγωνιστικότητας, της ανταποδοτικότητας και του Ευρωμόνοδρομου που τσακίζει τα εισοδήματα των αυτοαπασχολούμενων και όσα ψέματα και να πουν οδηγεί και την κοινωνική ασφάλιση στην υποβάθμιση και τη διάλυση. Αυτή την πολιτική ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση που με πρόσχημα τα ελλείμματα των ταμείων θέλει να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο πετσόκομμα των συντάξεων και παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι ένα δρόμο έχουμε:

Το δρόμο του αγώνα!

  • Το δρόμο της συνολικής αμφισβήτησης της εφαρμοζόμενης πολιτικής.
  • Το δρόμο της πάλης για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα, όσο και των προηγούμενων.
  • Το δρόμο της διεκδίκησης και ικανοποίησης των σύγχρονων πραγματικών αναγκών μας. Απαιτούμε  μόνιμη και σταθερή αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό».