Νέα

Μεγάλες συγκεντρώσεις σε Λάρισα και Λαμία

Με μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες στους δρόμους διαδήλωσαν οι συνταξιούχοι της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας το πρωί της Παρασκευής 7 Οχτώβρη 2016, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που οργανώνει η  Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ.  Ο κύκλος των κινητοποιήσεων της ΣΕΑ θα κλείσει την επόμενη βδομάδα με τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, για τους συνταξιούχους της Μακεδονίας, στις 12.10.2016  (11 π.μ., πλατεία Ελ. Βενιζέλου) και στην Κομοτηνή, στις 13.10.2016, για τους συνταξιούχους της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Η Πανθεσσαλική συγκέντρωση έγινε στην στην κεντρική πλατεία Λάρισας. Την εκδήλωση άνοιξε η Φωτεινή Σβάρνα, αντιπρόεδρος Σωματείου ΙΚΑ Ν. Λάρισας, ενώ χαιρετισμούς έκαναν ο Θανάσης Κοντονίνας, πρόεδρος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μαγνησίας, ο Βασίλης Μπαταγιάννης, πρόεδρος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Τρικάλων, ο Παύλος Νταράρας, πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας, ο Θεόδωρος Καραγώγος, από τους Πολιτικούς Συνταξιούχους του Δημοσίου και ο Διονύσης Σβορώνος, γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Επίσης τη συμπαράσταση του εξέφρασε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΠΕΔΥ Λάρισας, ενώ στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκ μέρους του ΔΣ του ΕΚ Λάρισας ο Τάσος Τσιαπλές και ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Παναγιώτης Σοφός, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΛΑΜΙΑ: Κατάμεστη η πλατεία του Λαού

Οι συνταξιούχοι της Στερεάς Ελλάδας έφτασαν με λεωφορεία στο κέντρο της Λαμίας και η πλατεία του Λαού γέμισε από συνταξιούχους του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του Δημοσίου και του ΤΣΑ.

 Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χρήστος Γράβαλος, εκπρόσωπος των συνταξιούχων του Δημοσίου, ο οποίος κατάγγειλε τις περικοπές στις συντάξεις. Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι όλων των σωματείων των συνταξιούχων που πήραν μέρος στη συγκέντρωση. Στη συγκέντρωση παραυρέθηκαν ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Χρήστος Κολοβός και ο Γιώργος Ιωσηφίδης, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Όλοι οι ομιλητές κινήθηκαν στο πνεύμα και τη γραμμή της ΣΕΑ. Η κατάμεστη πλατεία δονήθηκε από τα συνθήματα και τις διαμαρτυρίες των συνταξιούχων που, με την αγωνιστικότητά τους, έγιναν για μια φορά ακόμα, πρότυπα ασυμβίβαστης πάλης για τα δικαιώματα των ανθρώπων της δουλειάς

Μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων των διάφορων κλάδων, οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, και έκαναν πορεία μέχρι τα γραφεία του Περιφερειάρχη όπου, οι επικεφαλής, του το επέδωσαν και είχαν μια σύντομη συνάντηση μαζί του.

Ο κ. Μπακογιάννης περιορίστηκε στο να εκφράσει την «κατανόησή του» φροντίζοντας να διευκρινίσει ότι «δεν έχει αρμοδιότητα στο θέμα», υποσχόμενος να θέσει τα θέματα των συνταξιούχων στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο.