Νέα

Οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις των σωματείων

Τα σωματεία, που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, έχουν μπεί στο ρυθμό της διεξαγωγής των εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων και αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων και αντιπροσώπων για το 10ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας, που θα γίνει στην Αθήνα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη 2017.

Το πρόγραμμα των διαδικασιών έχει ως εξής:

ΑΘΗΝΑ: Το Δ.Σ. της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών & Περιχώρων πραγματοποιεί την εκλογοαπολογιστική Τακτική Γενική Συνέλευση με τα εξής θέματα:

1.   Απολογισμός δράσης Διοικητικού Συμβουλίου

2.   Οικονομικός Απολογισμός – Ισολογισμός –Προϋπολογισμός

3.   Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής – Απαλλαγή Δ.Σ.

4.   Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

Μέλη που θέλουν να εκλεγούν στο νέο Δ.Σ., στην Ελεγκτική Επιτροπή, ή ως αντιπρόσωποι της Ένωσης στην Δευτεροβάθμια Οργάνωση ΠΟΣ – ΟΑΕΕ, οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας προς το Δ.Σ., τέσσερις (4) ημέρες τουλάχιστον πριν την Γενική Συνέλευση. 

Η σύγκλιση της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης θα γίνει στις 14/3/2017 στην αίθουσα του Ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52) και ώρα 10 το πρωί. Αν δεν υπάρξει απαρτία θα γίνει δεύτερη Γ.Σ. στις 21/3/2017.

ΟΡΙΣΤΙΚΑ η τρίτη Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί με οποιοδήποτε αριθμό παρόντων στις 28/3/2017 στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Το ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ νομού Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου που θα γίνει στις 26/03/2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 10πμ στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσ/νίκης (Αριστοτέλους 27).

Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Σημειώνουμε ότι η πρόσκληση αυτή είναι η Τρίτη κατά σειρά, όπως ορίζει το καταστατικό και θα υπάρξει απαρτία με όσους συναδέλφους παραστούν.

Μετά την λήξη των τακτικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της Συνέλευσης θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων Διοίκησης του Σωματείου.

Αφού ψηφίσουν όλοι οι συνάδελφοι που θα παραστούν στη Γ.Συνέλευση η κάλπη με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής σφραγίζεται και μεταφέρεται στα Γραφεία του Σωματείου (Εγνατίας 6, 1ος όροφος), όπου θα συνεχιστούν οι εκλογές μέχρι και την Παρασκευή 31/03/2017, από 10 πρωί μέχρι 8μμ.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων λήγει την 22-03-2017 και ώρα 1μμ στα Γραφεία του Σωματείου Εγνατίας 6 πρώτος όροφος.

Να έχετε μαζί σας Αστυνομική Ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

1.   Εκλογή Προεδρείου.

2.   Διοικητικός Απολογισμός – Προγραμματισμός δράσης.

3.   Οικονομικός Απολογισμός (1/1/16-31/12/16).

4.   Προϋπολογισμός από (1/1/17-31/12/17)

5.   Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής.

6.   Έγκριση Διοικητικού απολογισμού – Προγράμματος Δράσης – οικονομικού απολογισμού – Προϋπολογισμού.

7.   Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

8.   Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ- ΕΕ και αντιπροσώπων στην ΠΟΣ.

Συνάδελφοι ελάτε με τις σκέψεις σας, τις απόψεις σας με κριτική πάνω στην απόδοση των απερχόμενων οργάνων. Εμπλουτίστε με γνώσεις και επιχειρήματα τα νέα όργανα.

Οι εξελίξεις στα θέματά μας δεν είναι καλές.

Με τη συμμετοχή σας στη Συνέλευση δίνετε δύναμη στο Σωματείο μας».

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιώς και Νήσων πραγματοποίησε τη Γενική Συνέλευση στις 19.2.2017 και αποφάσισε να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ στις 14-19 Μάρτη 2017.

Στις 14 Μάρτη 2017 θα γίνουν εκλογές στο δημαρχείο της Σαλαμίνας. Στις 15,16,17,18 και 19 Μάρτη 2017 οι εκλογές θα συνεχιστούν στα γραφεία του Σωματείου Γούναρη 21-23, 3ος όροφος στον Πειραιά.

ΑΡΤΑ: Το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ νομού Άρτας ύστερα από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα όπως η Γενική Συνέλευση πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου 2017 και ώρα 5.30 μ.μ. και οι εκλογές του Σωματείου θα γίνουν στις 19 Μαρτίου 2017 στο γραφείο του Σωματείου Βλαχερνών 8.