Νέα

ΣΕΑ: Αγώνες για την ακύρωση του επανυπολογισμού, της περικοπής των συντάξεων και της μείωσης του αφορολόγητου

 

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 23.4.2018, Άγαλμα Βενιζέλου, 10:30 π.μ.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 20.4.2018, πλατεία Ελευθερίας, 11 π.μ.

ΡΕΘΥΜΝΟ: 20.4.2018, πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη, 11π.μ.

ΠΑΤΡΑ: 24.4.2018, Εργατικό Κέντρο Πατρών, 10 π.μ.

ΛΑΡΙΣΑ: 24.4.2018, Κεντρική πλατεία, 10 π.μ.

ΣΕΡΡΕΣ: 25.4.2018, Εργατικό Κέντρο Σερρών, 10:30 π.μ.

ΓΙΑΝΝΙΝΑ: 26.4.2018, Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, 10:30 π.μ.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 8.5.2018, Κεντρική πλατεία, 11 π.μ.

ΡΟΔΟΣ: 8.5.2018, Ξενοδοχείο PLAZA, 11 π.μ.

ΚΟΖΑΝΗ: 10.5.2018, Κεντρική πλατεία, 11 π.μ.

ΚΑΒΑΛΑ: 22.5.2018

 

 Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν τον επανυπολογισμό και το κόψιμο των συντάξεων  καθώς και τη μείωση του αφορολόγητου θα διαδηλώσουν οι συνταξιούχοι με τις τέσσερις παναττικές συγκεντρώσεις, τις περιφερειακές κινητοποιήσεις και τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις των εργαζομένων για την Πρωτομαγιά.

Τις κινητοποιήσεις οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ και ΠΣΣ Δικηγόρων. Ήδη στις 12 Απρίλη 2018 τα σωματεία των συνταξιούχων της Αττικής, τα οποία δρούν στα πλαίσια της ΣΕΑ, οργάνωσαν σύσκεψη για την καλύτερη συμμετοχή στην Παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 25 Απρίλη 2018, ώρα 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Για την Αττική αποφασίστηκαν και οι εξής συγκεντρώσεις.

  • Στις 15 Μάη 2018 ημέρα Τρίτη συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής  Αντίστασης, ώρα 10 π.μ.
  • Στις 25 Μάη 2018 ημέρα Παρασκευή συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής  Αντίστασης, ώρα 10 π.μ.
  • Στις 19 Ιούνη 2018 ημέρα Πέμπτη συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής  Αντίστασης. 

 Στη Θεσσαλονίκη, 23 Απρίλη 2018

Στις 11.4.2018 συνεδρίασε η ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης αποφάσισε την οργάνωση συγκέντρωσης στις 23 Απρίλη 2018 στο Άγαλμα Βενιζέλου, ώρα 10:30 π.μ.

Στο κάλεσμά της πρός τους συνταξιούχους η ΣΕΑ υπογραμμίζει: «Τα “θανατηφόρα” μέτρα που θα εφαρμόσει η Κυβέρνηση από φέτος και μέχρι το 2020, είναι η παντελής εξαφάνιση του ΕΚΑΣ, η περικοπή της “προσωπικής διαφοράς” και η μείωση του αφορολόγητου στα 5600 ευρώ. Η εφαρμογή αυτών των μέτρων, μετά από την τεράστια μείωση των συντάξεων από τις προηγούμενες και την σημερινή Κυβέρνηση, θα σημάνει την πλήρη εξαθλίωση του συνόλου των συνταξιούχων, αφού θα τους αφαιρεθούν ακόμα, τουλάχιστον δύο συντάξεις σε ετήσια βάση. Επιπρόσθετα θα καραδοκεί διαρκώς ο “αυτόματος κόφτης”, για περεταίρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, εάν δεν πιάνεται ο στόχος των ματωμένων πλεονασμάτων στο 3,5% του ΑΕΠ, που προβλέπει το 3ο μνημόνιο της Κυβέρνησης μέχρι το 2023.

Επίσης τα 88 προαπαιτούμενα για να κλείσει η 4η αξιολόγηση, του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα φέρουν και νέα σε βάρος μας μέτρα, καθώς νέα μέτρα θα φορτώσει στις πλάτες των συνταξιούχων και το “Εθνικό Σχέδιο” της Κυβέρνησης για την “καθαρή” έξοδο από τα μνημόνια,  που αυτή επαγγέλλεται.

 Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Αποκρούουμε το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργεί η Κυβέρνηση. Μας θέλουν απαθείς και απονευρωμένους να παρακολουθούμε και να χειροκροτούμε την πολιτική τους, που αφανίζει εμάς και τα παιδιά μας. Απαντάμε με τους αγώνες μας στη λογική που μας θεωρεί “κόστος” για τα ασφαλιστικά Ταμεία, τα οποία πληρώσαμε σε όλο τον εργασιακό μας βίο και απαιτούμε:

·       Να καταργηθεί ΤΩΡΑ ο νόμος Κατρούγκαλου (4387/2016) και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

·       Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.

·       Δωρεάν υπηρεσίες υγείας και δωρεάν φάρμακα, γιατί τα έχουμε πληρωμένα.

·       Επιστροφή άμεσα όλων των αυθαίρετα παρακρατηθέντων από τις συντάξεις μας.

·       Καμία εμπλοκή της Χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των Ιμπεριαλιστών, που συγκρούονται για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής και της χώρας μας. Τα παιδιά και τα εγγόνια μας δεν θα σκοτωθούν για τα δικά τους συμφέροντα.»

Οχτώ ακόμα συγκεντρώσεις

Η ΣΕΑ νομού Πιερίας των σωματείων συνταξιούων ΟΑΕΕ, ΙΚΑ και Λιτοχώρου οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης στις 20 Απρίλη 2018, ώρα 11 π.μ.

Στο κάλεσμά της με τίτλο «Για να δυναμώσουμε τη φωνή μας πρίν να είναι αργά» η ΣΕΑ σημειώνει: «Συνάδελφε συνταξιούχε,

Διεκδικούμε και στοχεύουμε στην αποκατάσταση των συντάξεων, τη στήριξη της υγείας, της παιδείας και την απομάκρυνση της φοροεπιδρομής. Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, τον επανυπολογισμό και την προσωπική διαφορά των συντάξεών μας. Δεν διαπραγματευόμαστε ψίχουλα αλλά να μας επιστραφούν στο ακέραιο όσα είναι δουλεμένα και πληρωμένα από εμάς. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των συνταξιούων, προστατεύοντας και τα δικαιώματα των παιδιών και των εγγονών μας. Λέμε ΟΧΙ στον εφησυχασμό, την αδιαφορία και την απογοήτευση».

Επίσης στις 20 Απρίλη 2018 θα γίνει Παγκρήτια συγκέντρωση στο Ρέθυμνο.

Ακόμα έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω συγκεντρώσεις:

ΛΑΡΙΣΑ: 24 Απρίλη 2018

ΠΑΤΡΑ: 24 Απρίλη 2018

ΣΕΡΡΕΣ: 25 Απρίλη 2018

ΓΙΑΝΝΙΝΑ: 26 Απρίλη 2018, Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, 10:30 π.μ.

ΚΟΖΑΝΗ: 10 Μάη 2018

ΚΑΒΑΛΑ: 22 Μάη 2018

 Ανακοίνωση της ΣΕΑ

Σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις σημειώνουν:

«Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων καλεί όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε μαραθώνιο κινητοποιήσεων παντού σε όλη τη χώρα. Με τοπικές, περιφερειακές και πανελλαδικές συγκεντρώσεις να εκφράσουμε την αντίθεσή μας απέναντι στις αντισυνταξιουχικές – αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, που καταστούν εκατομμύρια συνταξιούχους σε επαίτες και να απαιτήσουμε:

  • Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ό,τι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.
  • Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε όλη τη χώρα να νικήσουν το φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική αντίληψη του “δεν γίνεται τίποτα” και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα τώρα, αύριο θα είναι αργά».