Νέα

Σύσκεψη για τα χρέη, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς

ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΤΙΣ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2018, ΩΡΑ 7 μ.μ., ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕΗ ΠΟΣ-ΟΑΕΕ θα πάρει μέρος σε σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα χρέη, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τη διεκδίκηση αφορολόγητου ορίου και για τους αυτοαπασχολούμενους και την προετοιμασία της συμμετοχής μας στο γιορτασμό της 1ης Μάη 2018.

Η σύσκεψη θα γίνει τη Δευτέρα, 16 Απρίλη 2018, και ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα της ΓΣΕΒΕΕ (Καποδιστρίου 24, 3ος όροφος) και, εκτός απ’ την ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, θα πάρουν μέρος η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών ΔΧ και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδημοτοποιών Ελλάδας.

Στην πρόσκλησή τους οι Ομοσπονδίες αναφέρουν:

«Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι,

Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Μικροί Έμποροι, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι

Η επίθεση στο εισόδημα, η φοροληστεία , οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί έχουν οδηγήσει πολλούς από εμάς στα όρια της χρεοκοπίας. Η κυβέρνηση υλοποιεί με συνέπεια την πολιτική που μας αφανίζει. Την 1η ΜΑΗ ξεκινάει τη διαδικασία των πλειστηριασμών για χρέη στο δημόσιο.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ ασχολούνται με την “ανάπτυξη” που έρχεται για ένα κομμάτι μεσαίων και  μεγάλων επιχειρηματιών, αδιαφορώντας για τις χιλιάδες των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ που πνίγονται στα χρέη και απειλούνται με καταχέσεις και πλειστηριασμούς.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη και η διεκδίκηση.Τώρα είναι η ώρα το συνδικαλιστικό κίνημα να οργανώσει την πάλη και να προβάλει τα άμεσα αιτήματα για την προστασία από τις κατασχέσεις,  τη διεκδίκηση αφορολόγητου, τη διαγραφή χρεών κλπ .

Καλούμε τα σωματεία και τις ομοσπονδίες σε σύσκεψη την :

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2018  7μμ

Στην αίθουσα της ΓΣΕΒΕΕ ( ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 24 3ος όροφος)

Με θέμα:

–          Οργάνωση της πάλης ενάντια στα χρέη, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

–          Διεκδίκηση αφορολόγητου ορίου και για τους αυτοαπασχολούμενους.

–          Προετοιμασία της συμμετοχής μας στο γιορτασμό της 1ης ΜΑΗ».