Νέα

Η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ καταδικάζει την επίθεση στη Συρία

«Η ΦΥΣΗ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ». ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ PETER BROOKES ΣΤΟΥΣ TIMES OF LONDONΗ ΠΟΣ-ΟΑΕΕ με ανακοίνωσή της (16.4.2018) καταδικάζει την επίθεση των ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας και Συρίας. Με την ίδια ανακοίνωση εκφράζει τα συλληπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου σμηναγού Γιώργου Μαλταδώρου και καταγγέλει την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 27.2.2018. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ εκφράζει τα θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του σμηναγού πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου. Έχασε τη ζωή του στο καθήκον για την υπεράσπιση της πατρίδας, τα σύνορα της οποίας δεν αναγνωρίζει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.Κατά τα άλλα η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο και υποκριτικά υποστηρίζει ότι δήθεν η χώρα μας είναι αμέτοχη στην επίθεση που έγινε στη Συρία! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμμετέχει με τα μπούνια, ενεργά και με αναβαθμισμένο ρόλο, στο νέο έγκλημα των ανταγωνιζόμενων πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με περίσσιο θράσος τιμώρησε το στρατιώτη που είχε την παλληκαριά να μιλήσει σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 27 Φλεβάρη 2018. Ο στρατιώτης διώκεται γιατί έδειξε πως καθήκον των στρατιωτών είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και όχι να συμμετέχουν στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μοίρασμα των αγορών, όπως γινόταν πάντα στην ιστορία. Κι αυτοί που τιμωρούν τους φαντάρους,  που το «λέει η ψυχή τους» δεν διστάζουν να κάνουν περιοδείες σε ευαίσθητα, από στρατιωτικής άποψης, σημεία της χώρας αγκαζέ με τους φασίστες της «Χρυσής Αυγής».

Καταδικάζουμε και την επίθεση που έγινάντια στη Συρία από τις κυβερνήσεις ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας. Μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας δυναμώνουμε τον αγώνα για την απεμπλοκή της χώρας απ’ τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτός ο αγώνας αποτελεί την εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα του Ελληνικού λαού, όπως και όλων των λαών της περιοχής».