Νέα

Οι συνταξιούχοι απαιτούν το Δώρο του Πάσχα

 

 

Με διαδηλώσεις και άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες σε 23 πόλεις οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων θα διεκδικήσουν το Δώρο του Πάσχα στην κατεύθυνση της επαναφοράς της 13ης και 14ης σύνταξης.

 

Τις κινητοποιήσεις οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE- ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΤΑΕΟΑΕΕ. Εχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω κινητοποιήσεις και δραστηριότητες: Στην Αττική, η πανσυνταξιουχική συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 1 Απρίλη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, απ’ όπου θα ξεκινήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Την ίδια μέρα θα γίνει συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο ΙΚΑ Αριστοτέλους.

 

 

Στο Αγρίνιο θα γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας, την Τρίτη 31 Μάρτη στο ΙΚΑ και την Τετάρτη 1 Απρίλη στον ΟΑΕΔ. Στις 31 Μάρτη κινητοποίηση οργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη, στις 10.30 μπροστά στο Επιμελητήριο Εβρου. Την Τετάρτη 1 Απρίλη σε Αμφισσα, Βόλο, Βέροια, Γιάννενα, Καρδίτσα, Κατερίνη (πανεξόρμηση σε Τράπεζες και λαϊκές), Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λαμία, Λάρισα, Νάουσα, Τρίκαλα, Τρίπολη και Ρέθυμνο (παγκρήτια συγκέντρωση). Στις 2 Απρίλη στον Πύργο και στις 3 Απρίλη σε Καβάλα, Σέρρες και Χαλκίδα.

 

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

 

  • Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι.

  • Να αποκατασταθούν όλα τους τα δικαιώματα που έχουν σφαγιασθεί, μισθολογικά, ιατροφαρμακευτικά και κοινωνικά.

  • Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία – Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 

«Δεν δεχόμαστε το διαχωρισμό των συνταξιούχων για σε ρετιρέ και υπόγεια. Απαιτούμε την καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης για όλους γιατί τις έχουμε πληρώσει μαι ζωή με αίμα και κρατήσεις» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΑ των ΣΣΟ.

 

Κάλεσμα στα μέλη τους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις απευθύνουν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η Ενότητα» και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών.