Νέα

Προσυγκέντρωση συνταξιούχων και πορεία στο Σύνταγμα

 

Με προσυγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), στις 11 πμ, θα ξεκινήσουν οι συνταξιούχοι όλης της χώρας τη συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, που θα γίνει στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι.

 

Τη συμμετοχή των συνταξιούχων στο πανελλαδικό συλλαλητήριο αποφάσισαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕ ΟΑΕΕ. Για την καλύτερη προετοιμασία της συμμετοχής στη συγκέντρωση οι ΣΣΟ οργάνωσαν περιφερειακές συσκέψεις και συγκεντρώσεις με τα Σωματεία μέλη των Ομοσπονδιών.

 

Μέχρι την ώρα που γράφτηκαν τούτες οι γραμμές, είχαν δηλώσει συμμετοχή στο συλλαλητήριο περισσότεροι από 900 φορείς, συνδικάτα και σωματεία συνταξιούχων.

 

Ανάμεσα σε αυτούς τους φορείς είναι και τα παρακάτω 42 σωματεία συνταξιούχων του ΟΑΕΕ: Αθήνας, Αμφίκλειας, Αμφισσας, Αργους, Αρτας, Αταλάντης, Βόλου, Δράμας, Ελασσόνας, Ελευσίνας, Ηρακλείου Κρήτης, Θήβας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καστοριάς, Κατερίνης, Λάρισας, Λειβαδιάς, Μεγαλόπολης, Θεσσαλονίκης, Νάουσας, Ναυπλίου, Νίκαιας – Κορυδαλλού, Ξυλόκαστρου, Πάτρας (Ειρήνη), Πειραιά και Νήσων, Σερρών, Τυρνάβου, Τρίπολης, Φλώρινας, Χαλκίδας και Χανίων. Επίσης αποφάσισαν τη συμμετοχή τους τα σωματεία συνταξιούχων ΤΕΒΕ Καρδίτσας, Κοζάνης, Λαμίας και Τρικάλων καθώς και τα σωματεία συνταξιούχων ΤΣΑ Καρδίτσας, Κοζάνης. Λαμίας και Λάρισας.

 

Συνολικά οι συμμετοχές -συμπεριλαμβανομένων και των συνταξιούχων- απ’ το χώρο των ΕΒΕ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο ανέρχονται σε 110. Οι ΕΒΕ θα κάνουν προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 11 πμ.