Νέα

ΣΕΑ: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη και συσκέψεις σε 30 πόλεις

Με κεντρικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη  τον Ιούνιο, και δράσεις στο ενδιάμεσο διάστημα που θα αποφασίσουν οι τοπικές Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, απαντούν οι συνταξιούχοι στα νέα, βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους θεσμούς.

Οι συγκεντρώσεις, που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ και Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Νομικών (ΠΣΝ) θα γίνουν στην Αθήνα στις  13.6.2017,  ημέρα Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη στις 15.6.17, ημέρα Πέμπτη, και στην Κρήτη στις 21.6.2017, ημέρα Τετάρτη.

Η ΣΕΑ επαναλαμβάνει προς τα Σωματεία οτι σε κάθε νομό πρέπει να συνεργασθούν και από κοινού να οργανώσουν δράση στο νομό σε συγκεκριμένη ημερομηνία με βάση τα προβλήματα που ταλανίζουν τους συνταξιούχους. Στις δράσεις αυτές θα υπάρχει και εκπρόσωπος της ΣΕΑ που θα έχει έχει συντονιστικό ρόλο.

ΟΙ συσκέψεις ανά νομό

Για την καλύτερη επιτυχία των δράσεων των σωματείων η ΣΕΑ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή συσκέψεων σε 30 νομούς

Οι συσκέψεις των σωματείων της ΣΕΑ ανά νομό είναι:

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

Δράμα Τετάρτη 22/5/2017 ώρα 10 π.μ. Εργατικό Κέντρο Δράμας

Αλεξανδρούπολη Τρίτη 23/5/2017 ώρα 10π.μ. Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης.

Κομοτηνή Τρίτη 23/5/2017 ώρα 7μ.μ. Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.

Καβάλα Δευτέρα 24/5/2017 ώρα 10π.μ. πρώην αίθουσα Νομαρχίας

ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ

Κόρινθος Δευτέρα 22/5/2017 ώρα 10π.μ. Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.

Τρίπολη Τρίτη 23/5/2017 ώρα 10π.μ  σε ανοιχτή συγκέντρωση.     

Καλαμάτα Τετάρτη 24/5/2017 ώρα 10 π.μ. Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.      

Πάτρα Δευτέρα 29/5/2017 ώρα 10π.μ. σε ανοιχτή συγκέντρωση 

Πύργος Τρίτη 30/5/2017 ώρα 10π.μ. σε ανοιχτή συγκέντρωση

ΦΘΙΩΤΙΔΑ – ΦΩΚΙΔΑ – ΕΥΒΟΙΑ – ΒΟΙΩΤΙΑ 

Λαμία Δευτέρα 22/5/2017 ώρα 10:30 π.μ. Επιμελητήριο Φθιώτιδας  Πλ. Λαού

Άμφισσα Τρίτη 23/5/2017 ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα δήμου.

Θήβα Τετάρτη 24/5/2017 ώρα 10:30 π.μ. Συνεδριακό Κέντρο Δήμου.

Χαλκίδα Πέμπτη 25/5/2017 ώρα 10:30 π.μ. Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σέρρες Δευτέρα 22/5/2017 ώρα 10π.μ.

Θεσσαλονίκη Τρίτη 23/5/2017 ώρα 10π.μ. Εργ. Κέντρο Θεσ/νίκης

Κατερίνη Τετάρτη 24/5/2017 ώρα 10 π.μ. Εργ. Κέντρο Κατερίνης.

Κοζάνη Τρίτη 30/5/2017 ώρα 10 π.μ. Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Βέροια Τετάρτη 31/5/2017 ώρα 10 π.μ. Εργατικό Κέντρο Βέροιας.

ΗΠΕΙΡΟΣ 

Αγρίνιο Τρίτη 23/5/2017 ώρα 9:30 π.μ. ανοιχτή συγκέντρωση.

Πρέβεζα Τετάρτη 24/5/2017 ώρα 10:30 π.μ. Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

Άρτα Πέμπτη 25/5/2017 ώρα 10:30 π.μ. Εργατικό Κέντρο Άρτας.

Γιάννενα Δευτέρα 29/5/201710 π.μ. Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λάρισα Πέμπτη 25/5/2017 ώρα 10 π.μ. 

Βόλος Παρασκευή 26/5/2017 ώρα 10 π.μ. Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Τρίκαλα Δευτέρα 29/5/2017 ώρα 10 π.μ. Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.

Καρδίτσα Τρίτη 30/5/2017 ώρα 10 π.μ. Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

ΚΡΗΤΗ

Χανιά Τρίτη 6/6/2017 ώρα 11 π.μ. Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Ρέθυμνο Τετάρτη 7/6/2017 ώρα 10π.μ. Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Ηράκλειο Πέμπτη 8/6/2017 ώρα 10 π.μ.

Άγιος Νικόλαος Παρασκευή 9/6/2017 ώρα 11π.μ. Εργ. Κέντρο Αγ. Νικολάου 

Ο Π. Πολάκης απ’ την πίσω πόρτα!

Στα Τρίκαλα τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΣΑ, Δημοσίου και Εμπόρων ΟΑΕΕ, μαζί με εργατικά σωματεία και συλλόγους γυναικών οργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο του νομού, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στις 6 Μάη 2017, ημέρα Σάββατο.

Προκλητικά ο Π. Πολάκης αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Υποχρεώθηκε όμως να μπεί στο νοσοκομείο απ’ την πίσω πόρτα, γεγονός που προκάλεσε δηκτικά σχόλια απ’ τον τοπικό τύπο, ο οποίος έγραψε για τον «υπουργό της πίσω …πόρτας» (!)

Επίσης τα σωματεία των συνταξιούχων με κοινή ανακοίνωσή τους κατάγγειλαν τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και την παρουσία της αστυνομίας: «Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια του Υφυπουργού να επιλέξει  άλλη είσοδο  (σαν τον κλέφτη) για να επισκεφτεί το νοσοκομείο και τις αστυνομικές δυνάμεις που απαγόρευσαν-σφράγισαν την είσοδο στους εκπροσώπους μας για να εκθέσουν τα προβλήματα, μάλλον δεν είχε μάτια να αντικρίσει τους εργαζομένους και τα περήφανα γηρατειά !
ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!
Με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα εμείς τα διεκδικούμε!!
Αφαιρούν τις συντάξεις μας – την Υγεία – τις κοινωνικές παροχές. Μας φορτώνουν με νέα φορολογικά βάρη, μας ρίχνουν στον Καιάδα και από πάνω μας εμπαίζουν.
Τα  συνταξιουχικά σωματεία Ν. Τρικάλων παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παροχών υγείας από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, το επαναλαμβανόμενο και χρόνιο πρόβλημα τη δραματική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου και όλων των δομών Υγείας στο νομό μας όπως Κ.Υ. Αγροτικά  Ιατρεία, ΠΕΔΥ.

Στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων συνεχίζει  η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προωθεί παραπέρα την εμπορευματοποίηση της Υγείας με τη μείωση των κρατικών δαπανών και τη λειτουργία των μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Οι συνταξιούχοι γνωρίζουμε καλά από πρώτο χέρι το σφαγιασμό που έχουν υποστεί το εισόδημά μας και οι παροχές μας από όλες τις κυβερνήσεις των τριών μνημονίων!

Την ώρα που η κυβέρνηση συντάσσει το 4ο μνημόνιο, με νέο πετσόκομμα στις συντάξεις και την περαιτέρω διάλυση της Δημόσιας Υγείας με το δημοσιονομικό “κόφτη”, προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο, πως δήθεν προχωρά με τον «ανορθολογισμό και το νοικοκύρεμα των δαπανών», στη βελτίωση των παροχών στην υγεία – πρόνοια και φάρμακο. Την ώρα που τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΠΕΔΥ, “αναστενάζουν” κάτω από το βάρος των τεράστιων ελλείψεων σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό, αντιδραστήρια, κλπ, η κυβέρνηση μειώνει ακόμα περισσότερα τα κονδύλια για τη χρηματοδότησή τους. Αυτό οδηγεί σε απόλυτη επιδείνωση της ήδη άσχημης κατάστασης και στη χειροτέρευση των όρων παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο λαό. Την ίδια όμως στιγμή, τα ίδια έσοδα των μονάδων ΠΕΔΥ, δηλαδή οι απευθείας πληρωμές των ασθενών, συνεχώς αυξάνονται. Οι ασθενείς, όπου η πλειοψηφία  είναι συνταξιούχοι, αναγκάζονται  για να βρουν την υγείας τους, να καταφεύγουν στους ιδιώτες εμπόρους υγείας και το μεγαλύτερο μέρος  να μετακινείτε  στο Γ.ΝΤρικάλων, ως η μόνη πρόσβαση για Επείγουσα  ή μακροχρόνια περίθαλψη, Πρόληψη ή φαρμακευτική παρακολούθηση,  στο Νομό μας
Το ζήτημα της υγείας, της πρόνοιας και του φαρμάκου  δεν είναι υπόθεση μόνο των Συνταξιούχων. Μας αφορά όλους άμεσα. Έχει να κάνει με το δικαίωμά  μας και την κατάκτηση της κοινωνικής ασφάλισης, την οποία η κυβέρνηση μετέτρεψε πέρυσι σε Ανταποδοτική  από Κοινωνική.     
 Καλούμε στην οργάνωση  της  πάλης για το Λαϊκό Δικαίωμα στην Υγεία.   
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, στο εμπόριο, παντού. Βγαίνουμε για μια ακόμη φορά στο δρόμο του αγώνα, με αυτό τον τρόπο απαντάμε στους ελιγμούς τους. Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας καμιά περικοπή, στην Ιατρο-Φαρμακευτική περίθαλψη, τις συντάξεις, διεκδικούμε όσα μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις, καθώς και την ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων μας. Δήμιους δεν επιλέγουμε!!
Μαζί με τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τα παιδιά της εργατιάς.
Δεν συμβιβαζόμαστε με Νοσοκομεία, Κ.Υ., ΠΕΔΥ, που θα έχουν κλειστές τις πόρτες στους ανασφάλιστους, άνεργους, συνταξιούχους σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν».

Στη συνέχεια τα σωματεία των συνταξιούχων στα Τρίκαλα αναφέρουν τα αιτήματά τους: 
– Απαιτούμε ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας για όλους, αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα Π.Φ.Υ. ενταγμένο στο ενιαίο κρατικό σύστημα υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
– Άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και Παραϊατρικού  προσωπικού στο Γ.Ν. Τρικάλων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας χωρίς προϋποθέσεις.
– Να λειτουργήσουν άμεσα όσες κλινικές είναι κλειστές ή υπολειτουργούν στο Γ.Ν. Τρικάλων  με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό. Καμία κλινική  να μην κλείσει ή συγχωνευτεί.

– Στην καθαριότητα, την φύλαξη, σίτιση, Τεχνική Υπηρεσία, ΤΩΡΑ! να φύγουν οι εργολάβοι  και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, πλήρους απασχόλησης, με δικαιώματα, από το Νοσοκομείο γι’ αυτούς τους τομείς και ΟΧΙ με ατομικές συμβάσεις!

– Να μην μείνει κανένας ασθενής χωρίς φάρμακα, εξετάσεις, νοσηλεία, θεραπείες, χειρουργεία, να σταματήσει η υποβάθμιση στη  σίτιση των ασθενών.

– Να σταματήσει ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ λειτουργία των απογευματινών ιδιωτικών Ιατρείων ή Εργαστηριακών εξετάσεων, με αμοιβή στο Γ.Ν. Τρικάλων.

– Το σύστημα Π.Φ.Υ. όπου περιλαμβάνει τα Κ.Υ., το ΠΕΔΥ και τα Περιφερειακά Ιατρεία,  η ανάπτυξή τους να παίρνει υπ’ όψη:  

– Τον πληθυσμό, τη σύνθεσή του, την επιδημιολογία, την ύπαρξη βιομηχανικής, αγροτικής παραγωγής, τον παιδικό πληθυσμό, τα σχολεία, σχολές, τον ηλικιωμένο πληθυσμό, τον γυναικείο πληθυσμό, τα ΑμΕΑ, τους Πρόσφυγες, μετανάστες, τους Ρομά κλπ. στην περιοχή μας.

– Τα 3 Κ.Υ. το ΠΕΔΥ στο Νομό μας, χρειάζονται άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών: Οδοντίατρους, Παιδιάτρους, Φαρμακοποιούς, Καρδιολόγους, Οφθαλμίατρο και άλλων ειδικοτήτων, με Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό προσωπικό, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Μαίες, Επισκέπτες Υγείας, ψυχολόγους, Ακτινολόγους, Μικροβιολόγους και άλλους υγειονομικούς, υποστηρικτικό και διοικητικό προσωπικό.

– Στο ΠΕΔΥ Τρικάλων να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού!! Δεν περισσεύει ούτε μία  νοσηλεύτρια-της,  με τις τεράστιες ελλείψεις  του ΠΕΔΥ  που αγγίζει  το 3 /4 της λειτουργίας του!

– Άμεσα να λειτουργήσουν τα Μικροβιολογικά και Ακτινολογικά εργαστήρια, να χορηγηθούν αντιδραστήρια για τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια με χρηματοδότηση  από το κράτος και ΟΧΙ  με ελεημοσύνη από ΜΚΟ ή «φιλόπτωχες δωρεές!!». Τα Ακτινολογικά  εργαστήρια να αντικατασταθούν με σύγχρονα, να λειτουργούν 24 ώρου σε Κ.Υ- ΠΕΔΥ!!!

– Να διαθέτουν πλήρη σύγχρονο Ιατροτεχνολογικό, εργαστηριακό, διαγνωστικό εξοπλισμό, φυσικοθεραπευτήριο, οδοντιατρείο, φαρμακείο. Να λειτουργούν σε  καθημερινή βάση.

– Να δημιουργηθεί νέο Αποκλειστικά Δημόσιο  «Κέντρο Αποκατάστασης – Αποθεραπείας» στα Τρίκαλα.

– Να δημιουργηθεί σύγχρονη δημόσια ψυχιατρική κλινική στα Τρίκαλα, όπως επίσης και Κέντρα ψυχικής Υγείας ή Κινητή Μονάδα ψυχικής Υγείας, με βάρος στην παιδική-εφηβική ηλικία.

– Να δοθούν τώρα τα χρήματα που χρωστάει το κράτος στις δημόσιες μονάδες Υγείας-Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ.

– Να εξασφαλισθεί από ένα ακόμα Ασθενοφόρο  σύγχρονο, εξοπλισμένο, στελεχωμένο με πλήρωμα στα 3 Κ.Υ. του Νομού μας,  με πλήρης κρατική χρηματοδότησή τους. Να καλυφθούν  και  με νυχτερινή  βάρδια πληρώματος και Ασθενοφόρου στα Κ.Υ. του Νομού μας.

– Να εξασφαλιστεί ο εμβολιασμός σε όλα τα παιδιά της περιοχής μας, μεταναστών- προσφύγων, με  δωρεάν εμβόλια.

– Άμεσα να δοθεί χρηματοδότηση για την συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, όπου χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα διαβρωμένα ντουβάρια  και στα 3  Κ.Υ. Ν. Τρικάλων.

– Να καταργηθεί άμεσα κάθε πληρωμή στα δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Πλήρης παροχή δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών, με ή χωρίς βιβλιάριο υγείας.

– Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για παροχές Υγείας, όπως και της συμμετοχής στις εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις και τα φάρμακα.

– Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%.

–  Καμία περικοπή σε φάρμακα και δαπάνες. Δωρεάν φάρμακα. Να καταργηθούν οι λίστες».

Συγκέντρωση στο Βόλο

 Σστις 5.5.2016 η ΣΕΑ των συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας ΙΚΑ, ΟΑΕΕ ΤΕΒΕ – ΤΣΑ ΟΑΕΕ –ΤΑΕ, ΝΑΤ Περιφ. Θεσσαλίας «Αγ. Νικόλαος», Τσιμεντοβιομηχανίας «ΑΓΕΤ» Βόλου και Πολιτικών Συνταξιούχων, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου το πρόγραμμα δράσης που περιλαμβάνει: Συμμετοχή στην κινητοποίηση που έγινε ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στις 7 Μάη 2017 και την πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη 2017 ή όποτε κατατεθούν τα μέτρα στη Βουλή, ενώ θα προχωρήσουν σε περιοδείες και εξορμήσεις ενημέρωσης. Την Παρασκευή 26 Μάη 2017 θα πραγματοποιηθεί Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου στις 11 π.μ. με τη συμμετοχή και των αντιπροσώπων από τη ΣΕΑ, ενώ στις 13 Ιούνη θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.