Νέα

ΑΓΡΙΝΙΟ-ΒΟΛΟΣ: Συγκεντρώσεις και πορείες συνταξιούχων

 

Με συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο (23.5.2017) και στο Βόλο (26.5.2017) και συσκέψεις των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα (ΣΕΑ) ανά νομό «προχωρούν» οι συνταξιούχοι για τις τρείς μεγάλες πανελλαδικές κινητοποιήσεις που οργανώνει η ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και ΠΣΣ Δικηγόρων στη Θεσσαλονίκη (13.6.2017), Αθήνα (15.6.2017) και Ρέθυμνο (21.6.2017).

Στο Αγρίνιο το πρωί της 23ης Μάη 2017 οι συνταξιούχοι της Αιτωλοακαρνανίας έκαναν μαζική συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Χαρ. Τρικούπη στο Αγρίνιο.

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό από τον Γιώργο Δημητρουλή, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγρινίου. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από την Ένωση Οικοδόμων, Σωματείο Ιματισμού, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Βασίλη Νικάκη, αντιπρόεδρο της διοίκησης του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου και περιχώρων. Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο πρόεδρος του ΕΚΑ Μιχάλης Κατσιγιάννης, ο Φώτης Αντωνίου αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων του Δημοσίου και ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της  ΠΟΣ-ΟΑΕΕ.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στη συνέχεια διαβάστηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ξεκινώντας από την οδό Παπαστράτου. Τα συνταξιουχικά σωματεία με τα πανό και τα συνθήματα τους έστειλαν μήνυμα αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ, κουαρτέτου, μεγάλου κεφαλαίου.

Στο Βόλο

Συγκέντρωση όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας πραγματοποίησαν στις 26.5.2017 οι συνταξιούχοι στο Βόλο, για να διαμαρτυρηθούν  για τις περικοπές που φέρνουν στις συντάξεις τους τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση.

Ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Παναγιώτης Πάλμος, έκανε λόγο για μέτρα που είναι «θανατηφόρα» για τους συνταξιούχους και τόνισε ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να οργανωθούν περισσότερο στα σωματεία τους και να αντιδράσουν, ώστε η κυβέρνηση να μην εφαρμόσει τα μέτρα το 2019 και το 2020. Ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Χρήστος Κολοβός τόνισε ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν είναι βάρβαρα, ισοπεδώνουν τους πάντες και τα πάντα, εξοντώνουν τους συνταξιούχους και σακατεύουν τα νοικοκυριά και τα λαϊκά στρώματα,

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην οδό Δημητριάδος, όπου οι συνταξιούχοι επέδωσαν ψήφισμα, με το οποίο διεκδικούν την απόδοση στο ακέραιο των κύριων συντάξεων, του ΕΚΑΣ, των μερισμάτων, την επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στη Δημόσια Υγεία.