Νέα

Αγωνιστικός αποχαιρετισμός του 2014

Με μια μαχητική συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εργασίας οι συνταξιούχοι της Αττικής αποχαιρέτησαν το 2014 δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι και τον επόμενο χρόνο θα πορευτούν στο δρόμο του αγώνα. Ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης έκλεισε για πολοστή φορά την πόρτα στους συνταξιούχους, αποκαλύπτοντας το απάνθρωπο πρόσωπο της συγκυβέρνησης που υπηρετεί τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη συγκέντρωση οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ – ΟΤΑ και ΤΑΕ-ΟΑΕΕ στις 18.12.2014 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Εγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους συνταξιουχικών οργανώσεων. Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης τόνισε ότι οι συνταξιούχοι δεν θα ανεχτούν και θα επιτρέψουν να εθιστούν στα ψίχουλα της φτώχειας και θα διεκδικήσουν τις απώλειες που υπέστησαν. Στο πλευρό τους βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, καθώς και το ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ που είχαν απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση.

 

 Με αιχμή τη διεκδίκηση της αποκατάστασης των απωλειών που είχαν στις συντάξεις τους αλλά και τη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, έκαναν πορεία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου ο Ιω.Βρούτσης τους έκλεισε την πόρτα.

 Ακόμα κι αν αλλάξει η ορχήστρα, όσο ο σκοπός που αυτή παίζει παραμένει ο ίδιος, οι συνταξιούχοι θα βρίσκονται στο μετερίζι του αγώνα, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους έξω από το υπουργείο.

Μονόδρομος ο αγώνας

Η ΣΕΑ των ΣΣΟ με ανακοίνωσή της καταδίκασε την άρνηση του υπουργού Εργασίας να συναντήσει την αντιπροσωπεία τους.

Στην ανακαίνωσή τους αναφέρουν: «Για άλλη μια φορά ο Υπουργός Εργασίας αρνήθηκε, έτσι θελικά, να δεχθεί τους αντιπροσώπους 2.500.000 συνταξιούχων. Μια άρνηση που κρατάει εκ μέρους του 8 ολόκληρους μήνες!

            Οι συνταξιούχοι που κατά χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων πορεύθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας όπου βρέθηκαν για πολλοστή φορά απέναντι στο “ΟΧΙ” του Υπουργού να κουβεντιάσει με τους αντιπροσώπους τους προβλήματα όπως την επαναφορά της 13ης – 14ης σύνταξης και του ΕΚΑΣ με τον τρόπο που δινόταν πριν μπουν ηλικιακά κριτήρια, την αποκατάσταση των “κουρεμένων” συντάξεων μας, και άλλα καυτά και επίκαιρα προβλήματα των συνταξιούχων που προκάλεσαν οι πολιτικές της Κυβέρνησης, Ευρ. Ένωσης, Κεφαλαίου. Όπως ακόμα και για να εκφράσουν την αντίθεση τους στη λαίλαπα των νέων αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται…

            Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καταγγέλλουν την προκλητική στάση του Υπουργού εργασίας και δηλώνουν στη κυβέρνηση ότι η αδιαλλαξία της θα σπάσει κάτω από τον συνεχή αγώνα των συνταξιούχων έως ότου δικαιωθούν. Και θα δικαιωθούν. Η σημερινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς και οι προηγούμενες με πρόσφατη αυτή στις 10/12/2014 στο Σύνταγμα, κάτω από συνεχή βροχή, υποδηλώνει ότι οι συνταξιούχοι και οι οργανώσεις τους θα βρίσκονται μέρα – νύχτα αγωνιστικά στα “πόδια τους” και τώρα και στο μέλλον με όποια κυβέρνηση μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

 

Ο δρόμος του αγώνα για τους συνταξιούχους είναι μονόδρομος. Συνεχίζουμε».