Νέα

Παγκρήτια συγκέντρωση στο Ρέθυμνο στις 31 Οχτώβρη 2018

Παγκρήτια συγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλατεία του Ρεθύμνου,  31.10.2018, ώρα 11 π.μ. αποφάσισαν τα σωματεία των συνταξιούχων της Κρήτης στη σύσκεψη που έγινε στο Ηράκλειο στις 15.10.2018.

Έτσι ολοκληρώνεται ο κύκλος των περιφερειακών κινητοποιήσεων που αποφάσισε η ΣΕΑ.

Μετά την παγκρήτια συγκέντρωση θα ακολουθήσουν οι περιφερειακές της Θεσσαλονίκης, ημέρα Τρίτη, στις 13.11.2018 με τη συμμετοχή των συνταξιούχων των Σωματείων απ’ τη «Λάρισα και πάνω» και η συγκέντρωση της Αθήνας, ημέρα Πέμπτη, στις 15.11.2018 με τη συμμετοχή των συνταξιούχων των Σωματείων απ’ τη «Λαμία και κάτω». Θα ακολουθήσει πορεία σε υπουργείο που θα επιλέξει η ΣΕΑ.

Τελική κατάληξη του μαραθώνιου των κινητοποιήσεων θα είναι το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα,  ημέρα Σάββατο, στις 15 Δεκέμβρη 2018.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των σωματείων και απ’ τους τέσσερις νομούς της Κρήτης στη σύσκεψη του Ηρακλείου. Εκ μέρους της ΣΕΑ μίλησαν ο Παναγιώτης Πάλμος και ο Χρήστος Κολοβός οργανωτικοί γραμματείς των Ομοσπονδιών των Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, αντίστοιχα.Τόνισαν ότι μόνο ο δρόμος του αγώνα φέρνει αποτελέσματα και κάλεσαν τα σωματεία να οργανώσουν όσο καλύτερα μπορούν τη δουλειά για την προετοιμασία της παγκρήτιας κινητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο. Επεσήμαναν ότι οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να επαναπαύονται με αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για δικαίωσή τους από δικαστήρια και πρωτοδικεία, δημιουργώντας προσδοκίες και αποπροσανατολισμό, γιατί κανένας συνταξιούχος δεν πήρε πίσω ούτε ένα ευρώ.

Υπογράμμισαν ότι δεν χρειάζονται τα δικαστήρια για να πουν ότι οι περικοπές είναι αντισυνταγματικές, ότι είναι άδικες, τα λένε και τα επαναλαμβάνουν στις συγκεντρώσεις, στα υπουργεία, στον πρωθυπουργό, είναι πληρωμένες με αίμα, με δικά τους χρήματα και ζητούν με πολιτική απόφαση να επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους, όπως επίσης και το ΕΚΑΣ, οι συντάξεις χηρείας, αναπηρίας και όλα όσα τους έχουν αφαιρέσει με τους αντιασφαλιστικούς νόμους και ακόμα να δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις.