Νέα

ΠΟΣ-ΟΑΕΕ: Τα σωματεία να αξιολογήσουν την κατάσταση και να σχεδιάσουν τις δραστηριότητές τους

Η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ έστειλε εγκύκλιο πρός όλα τα σωματεία-μέλη της με οδηγίες για τις εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες με φόντο τη νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε με την πανδημία του κορονοϊού και στη χώρα μας. Οι οδηγίες της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ αποτελούν και απάντηση στο «πολεμικό ανακοινωθέν» -όπως το χαρακτηρίζει- του εκπροσώπου της συνδυασμού «Ανανέωση» Σωτήρη Τσιακίρογλου που έστειλε πρός όλα τα σωματεία και τα καλεί να σταματήσουν κάθε διαδικασία μπροστά στο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Ολόκληρη η εγκύκλιος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ πρός τα σωματεία-μέλη της έχει ως εξής: « Τα πιο πολλά Σωματεία  μας αυτό το διάστημα έχουν προγραμματίσει διαδικασίες για Εκλογοαπολογιστικές Συνελεύσεις και εκλογές με βάση το καταστατικό των Σωματείων και της Ομοσπονδίας.

 Δημιουργείται μια νέα δύσκολη κατάσταση με αφορμή την εξάπλωση του κοροναϊού, που δυστυχώς και στην χώρα μας μέχρι σήμερα έχουμε αρκετά κρούσματα. Με βάση και το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπο του Υπουργού Υγείας είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε ορισμένα μέτρα προκειμένου να αποφύγουμε εξάπλωση της νόσου.  Τα ΔΣ των Σωματείων μας χωρίς πανικό, μπορούν να αξιολογήσουν την κατάσταση σε κάθε χώρο, και να σχεδιάσουν τις δραστηριότητές τους με προσοχή παίρνοντας  όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογοαπολογιστικών διαδικασιών.

   Σε ότι αφορά το Συνέδριο της Ομοσπονδίας έχει προγραμματιστεί για τις 26-27 Μαϊου 2020.  Έχουν  γίνει όλες οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του, δεν είναι εύκολο να αναβληθεί και δεν υπάρχει λόγος με τα μέχρι σήμερα στοιχεία που έχουμε. Προκύπτουν άλλα προβλήματα με την λήξη της θητείας της Διοίκησης που έχουν να κάνουν με διορισμό Διοίκησης, το ίδιο πρόβλημα προκύπτει και με τα Σωματεία. Όλα αυτά πρέπει να τα συνεκτιμήσουμε και με καλή συνεννόηση με τα Σωματεία να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αξιολογώντας βέβαια μέρα με την μέρα πως προχωράει αυτό το πρόβλημα.

   Το γραφείο Τύπου και ο εκπρόσωπος για λογαριασμό του συνδυασμού “Ανανέωση” Τσακίρογλου Σωτήρης έστειλε “πολεμικό ανακοινωθέν” προς όλα τα Σωματεία και τους καλεί να σταματήσουν άμεσα κάθε διαδικασία μπροστά στο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Φυσικά δεν είναι πρώτη φορά που  γίνεται κάτι τέτοιο και αναρωτιέται κανείς από πού αντλεί αυτό το δικαίωμα ,όχι να λέει την γνώμη του ,αλλά χωρίς καμιά συνεννόηση με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, αποφασίζουμε και διατάζουμε .

  Αν όπως λέει ενδιαφέρεται τόσο πολύ για να διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων και οι υπόλοιποι αδιαφορούμε γι’αυτό, η συνδικαλιστική πρακτική λέει ότι τίθενται αυτά τα ζητήματα και συζητάμε όλοι μαζί τι θα κάνουμε , το καλύτερο για το συμφέρον των συναδέλφων, των Σωματείων και της Ομοσπονδίας πέρα από άλλες σκοπιμότητες.

Μετά από συζήτηση με την πλειοψηφία του Εκτελεστικού Προεδρείου καταλήξαμε και προτείνουμε όσα Σωματεία έχουν κάνει Γενικές Συνελεύσεις και έχουν δρομολογήσει ημερομηνία εκλογών μπορούν να προχωρήσουν. Έτσι κι αλλιώς η ψηφοφορία γίνεται με έναν,  έναν συνάδελφο ή συναδέλφισσα. Για τις Γ.Σ.  μπορούμε να δώσουμε μια αναβολή συνεκτιμώντας την όλη κατάσταση και χωρίς να βγαίνουμε έξω από τα χρονικά όρια που προκύπτουν από τα καταστατικά μας».