Νέα

Το ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ θα συνεδριάσει στις 20 Σεπτεμβρίου 2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ θα συνεδριάσει στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:30 π.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας, οδός Μάρνης 56,  6ος όροφος, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Προεδρείου (ΕΠ) που πάρθηκε στη συνεδρίαση της 10ης  Σεπτεμβρίου 2019.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΕΠ ο πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης αναφέρθηκε στην τρέχουσα κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι συνταξιούχοι. Ο Π. Τάτσης ανάμεσα στα άλλα υπογράμμισε τα εξής: «Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί την “προίκα” της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να βάλει πήχη των αντιλαϊκών και αντισυνταξιουχικών μέτρων εκεί που αξιώνει το κεφάλαιο. Με αλλεπάλληλες δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και άλλων κυβερνητικών στελεχών, καθώς μπαράζ δημοσιευμάτων στον Τύπο, συντηρείται επίμονα η συζήτηση περί “χρυσών συντάξεων” και “χρυσών εφάπαξ”, για το αν ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός ή όχι, για το τι θα γίνει με τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, για την “τρύπα” που ενδέχεται αυτές να δημιουργήσουν στα δημοσιονομικά κ.ο.κ.  Όλη αυτή η φιλοσοφία βέβαια, ούτε τυχαία είναι ούτε και καινούρια. Κατ΄ αναλογία θυμίζει παλαιότερες συζητήσεις περί “συντάξεων μαϊμού”, περί “βιωσιμότητας” των ασφαλιστικών ταμείων. Κάθε φορά που σηκώνεται τέτοιος κουρνιαχτός, στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν να κρύψουν είναι τα νέα χτυπήματα στα απομεινάρια της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τα ίδια που κάνει σήμερα η Κυβέρνηση της ΝΔ για να καμουφλάρει την προωθούμενη παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, τα έκανε προηγουμένως ο ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσει το νόμο- λαιμητόμο που.. “έβαλε τάξη στα Ταμεία και ενιαίους κανόνες για όλους”. Τα ίδια ακριβώς έκαναν παλιότερα και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση έρχεται να συνεχίσει το αντιασφαλιστικό έργο της προηγούμενης…   Μιλάνε και ξαναμιλάνε για “συντάξεις μαμούθ” – οι οποίες τελικά αφορούν μετρημένες περιπτώσεις και συγκεκριμένους χώρους- αλλά δεν λένε κουβέντα γι’ αυτό που πραγματικά βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, για την σφαγή που έχουν υποστεί 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι, με τις αντιασφαλιστικές επιθέσεις όλων των κυβερνήσεων –και συγκυβερνήσεων- της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για πάνω από 20 χρόνια. Πολύ περισσότερο, με όλη αυτή τη φιλολογία περί μπλοκαρίσματος των “συντάξεων μαμούθ” επιχειρούν να “νομιμοποιήσουν” την επίθεση διαρκείας, να δώσουν “αίσθημα δικαιοσύνης” στο πετσόκομμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συντάξεων, για την αύξηση των οποίων βέβαια δεν μιλάνε ούτε για αστείο!».

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Γιώργος Κουτονίδης ενημέρωσε το ΕΠ για τη συμμετοχή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ. Είπε έγινε προσυγκέντρωση στο Επιμελητήριο με συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, που ήρθαν απ’ τα Γιάννενα, τις Σέρρες, την Κοζάνη, την Έδεσσα, τη Λάρισα και το Βόλο. Στη συνέχεια με πορεία οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και με συνθήματα «Ασφάλιση κοινωνική και όχι ιδιωτική» και «Μ’ αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» ενώθηκαν με τους συνταξιούχους των άλλων ταμείων που πήραν μέρος στη διαδήλωση στη ΔΕΘ.

Θέματα για το ΔΣ

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ είναι τα εξής: 1) Επικύρωση Πρακτικών. 2) Πολιτικοοιικονομική κατάσταση, πορεία συνδικαλιστικού κινήματος. 3) Προετοιμασία Περιφερειακών  Συγκεντρώσεων ΣΕΑ. 4) Οικονομικά ΠΟΣ-ΟΑΕΕ (1Ο  – 2Ο Τρίμηνο 2019). Εφαρμογή απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου (Αποδείξεις εξόδων μετακίνησης). 4) Ανακοινώσεις – Προτάσεις.

Στην πρόσκληση αναφέρεται ότι στη συνεδρίαση μπορεί να τεθεί και κάποιο άλλο θέμα μετά από έγκαιρη ενημέρωση.

Το πρόγραμμα της συνεδρίασης είναι το παρακάτω:

9:00-9:30, Προσέλευση.

9:30- 9:40, Άνοιγμα εργασιών του Δ. Σ. από τον Γ.Γ.   Δ. Σβορώνο.

9:40-10:20, Εισήγηση των θεμάτων του Δ.Σ  από τον Πρόεδρο της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Παντελή Τάτση.                

10:20-10:35, Ενημέρωση για τα οικονομικά της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ από τον Ταμία Αλέξανδρο Μάρκου.

10:35-10:55 , Ερωτήσεις-Απαντήσεις.

10:55-11:15, ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ.

11:15-13:50, Ομιλίες μελών Δ. Συμβουλίου (30 Χ 5΄ = 150΄ 2,5 ώρες). 

13:50-14:15, Κλείσιμο και Αποφάσεις