Νέα

Συμπόρευση συνταξιούχων στη μάχη για τις συλλογικές συμβάσεις

Οι συνταξιούχοι συμπορεύτηκαν με τους χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα, τον Πειραιά και σε άλλες πόλεις στις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν για συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις μισθών Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα στις 20.3.2018.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 6:30 μ.μ. και πορεία μέχρι τη Βουλή, με τη συμμετοχή σωματείων, Ομοσπονδιών, εργαζομένων από διαφορετικούς κλάδους και χώρους δουλειάς.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με τα δικά τους μπλοκ συνταξιουχικά σωματεία που δρούν στα πλαίσια της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των οχτώ πανελλαδικών συνταξιουχικών οργανώσεων. Ανάμεσά τους και το μπλόκ της Ένωσης Αθηνών Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων. Επίσης συμμετείχαν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), φοιτητικοί σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, (ΟΒΣΑ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Οι ομιλίες στη συγκέντρωση στην Ομόνοια έγιναν από εκπροσώπους κλάδων που πραγματοποίησαν και πραγματοποιούν αυτές τις μέρες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις. Μίλησαν ο Γιάννης Αναγνώστου, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο Δημήτρης Αντωνιάδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, και ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών. Το σύνθημα που κυριάρχησε στις πορείες ήταν: «Συμβάσεις κλαδικές – αυξήσεις των μισθών, είναι η απαίτηση των εργατών».

Στη συγκέντρωση της Αθήνας παραυρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος με δηλώσεις του κάλεσε το λαό να γυρίσει την πλάτη στη νέα κοροϊδία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.