Νέα

ΣΕΑ: Δέκα περιφερειακές συγκεντρώσεις στο διάστημα 3-11 Οχτώβρη 2017

 Δεκαήμερο δράσης των συνταξιούχων σε όλη την χώρα «ενάντια στις αντισυνταξιουχικές, αντιλαϊκές πολιτικές και τα νέα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» οργανώνει η Συντονιστική  Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ  και Π.Σ. Σ. Δικηγόρων. Η αρχή θα γίνει με παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 3.10.2017 και θα ολοκληρωθεί με διαμαρτυρία στην Αλεξανδρούπολη στις 11.10.2017. Ολόκληρο το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

1. ΑΘΗΝΑ: Τρίτη, 3.10.2017, ώρα 10 π.μ. Παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας).

2. ΑΓΡΙΝΙΟ: Τετάρτη, 4.10.2017, ώρα 10:30 π.μ., συγκέντρωση  των συνταξιούχων στον πεζόδρομο της Χαρ. Τρικούπη.

3. ΘΗΒΑ: Τετάρτη, 4.10.2017, ώρα 10:30 π.μ., συγκέντρωση των συνταξιούχων της Στερεάς Ελλάδας, στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

4. ΛΑΡΙΣΑ: Πέμπτη, 5.10.2017, ώρα 10:30 πμ, Πανθεσσαλική συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας.

5. ΠΑΤΡΑ: Πέμπτη, 5.10.2017, ώρα 10:30 π.μ., συγκέντρωση των συνταξιούχων της Πελοπονήσου,  στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

6. ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Παρασκευή, 6.10.2017, ώρα 10:30 π.μ., Πανηπειρωτική συγκέντρωση συνταξιούχων στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

7. ΧΑΝΙΑ: Παρασκευή, 6.10.2017, ώρα 11 π.μ., συγκέντρωση των συνταξιούχων της Κρήτης στην πλατεία Αγοράς Χανίων.

 

8. ΚΟΖΑΝΗ: Δευτέρα, 9.10.2017, ώρα 11 π.μ., συγκέντρωση των συνταξιούχων της Δυτικής Μακεδονίας στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

9. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τρίτη, 10.10.2017, ώρα 11 π.μ., συγκέντρωση των συνταξιούχων Κεντρικής Μακεδονίας στο Άγαλμα Βενιζέλου.

10. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Τετάρτη, 11.10.2017, ώρα 11 π.μ., συγκέντρωση των συνταξιούχων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μπροστά στο Επιμελητήριο.

Η ανακοίνωση της ΣΕΑ

Για την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων έγιναν δέκα περιφερειφερειακές συσκέψεις με τη συμμετοχή στελεχών της ΣΕΑ των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων. Συσκέψεις έγιναν σε: Πάτρα (5/9/2017), Καλαμάτα (6/9/2017),  Θήβα (11/9/2017), Λαμία (15/9/2017), Αγρίνιο (12/9/2017), Τρίκαλα (12/9/2017), Καβάλα (11/9/2017), Θεσσαλονίκη (12/9/2017),  Κοζάνη (13/9/2017) και Ηράκλειο Κρήτης (20/9/2017).

Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ  και Π.Σ. Σ. Δικηγόρων  στις 18.9.2017 αναφέρει: «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ  βάζει σε εφαρμογή  τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς,  παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργηση του, των οικογενειακών επιδομάτων. Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα.Ακολουθούν : Ο αυτόματος κόφτης, η φοροληστεία,  αλλά και  νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά –  αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ – ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

Διεκδικούμε  τις συντάξιμες αποδοχές μας.  Την 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων- εφάπαξ- μερισμάτων, ΕΚΑΣ, τα δικαιώματα μας στην υγεία και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί  στο ακέραιο γιατί  σε  όλη μας την ζωή τα πληρώσαμε. Δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή.

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντιλαϊκών – φορομπηχτικών νόμων. Τις θανατηφόρες διατάξεις περί χηρείας. Επιστροφή στο ακέραιο των παράνομα παρακρατηθέντων για την υγεία. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Δεν νομιμοποιούμε στην συνείδηση μας καμία περικοπή.

Απορρίπτουμε την φιλολογία της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και σταθερότητας ως διέξοδο γιατί αυτά αποτελούν διέξοδο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που στον δικό τους βωμό θυσιάζονται οι συντάξεις μας και το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Καταγγέλλουμε το απύθμενο θράσος της ότι μας κάνει χάρη και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που θα μας κόψει πάνω στις πετσοκομμένες συντάξεις μας ακόμη 18% με την “προσωπική διαφορά” και την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων.

Δεν υιοθετούμε και δεν δίνουμε άλλοθι στις  αποπροσανατολιστικές  τακτικές της.  Αφού η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μας φάει και το υπόλοιπο καρβέλι κατά τη προσφιλή της πρακτική, πετάει λίγα ψίχουλα στο τραπέζι που και αυτά τα είχε αφαιρέσει από εμάς (όπως την παρακράτηση για την υγεία), με τη συνδρομή και του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η είδηση δεν είναι τα ψίχουλα αλλά το υπόλοιπο του καρβελιού που ετοιμάζεται να μας πάρει. Το αίτημα μας είναι να καταργηθεί κάθε κράτηση για την υγεία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις.

Δίνουμε  όλοι μαζί την μάχη. Είμαστε και μένουμε  στον δρόμο του αγώνα, με αποφασιστική αδιάκοπη μαζική δράση για να προασπίσουμε την ζωή μας, την ζωή των παιδιών μας, της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Δεν δίνουμε καμιά ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης. Ανοίγουμε πόλεμο στην αδιαφορία, τον εφησυχασμό, την απάθεια, την απογοήτευση, τον φόβο. Στη λογική “δεν γίνεται τίποτα όλοι ίδιοι είναι”.

Δεν απαλλάσσουμε κανέναν. Ευθύνη έχουν και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Τα συνδικάτα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι συνταξιούχοι θα λύσουν τα προβλήματα τους μέσα από τα δικαστήρια θησαυρίζοντας μεγαλοδικηγορικά γραφεία και απαλλάσσουν την κυβέρνηση και ψαρεύοντας σε θολά νερά. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον αγώνα με την οργάνωση πανελλαδικής δράσης των Συνταξιουχικών οργανώσεων σε όλες τις περιοχές της χώρας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ – ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ – ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ».