Νέα

ΠΟΣ-ΟΑΕΕ: Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις

Η ΠΟΣ –ΟΑΕΕ  με ανακοίνωσή της καλεί τα Σωματεία  μέλη της  και όλους τους Συνταξιούχους  στις συγκεντρώσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριαμούς και τις κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών.

Στις 21 Φλεβάρη 2018 θα γίνει συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 6:30 μ.μ., και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη (7 μ.μ., πλατεία Αγίου Θεράποντα και πλατεία Δημαρχείου στον Εύοσμο) και σε άλλες πόλεις.

Στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς καλούν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ νομού Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

 Η ανακοίνωση της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ

 Η ανακοίνωση της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, και με τίτλο «Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις», έχει ως εξής: «Η ΠΟΣ –ΟΑΕΕ  καλεί τα Σωματεία  μέλη της  και όλους τους Συνταξιούχους  στις συγκεντρώσεις που αναπτύσσονται σε όλη την Ελλάδα και διεκδικούμε:

  • Καμιά  κατάσχεση , κανένας πλειστηριασμός , στην πρώτη κατοικία , την επαγγελματική στέγη από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο.
  • Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών  για χρέη στους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

 Δεν φτάνουν όσα μας αφαίρεσαν  όλα τα προηγούμενα χρόνια  με τους συνεχόμενους αντιλαϊκούς νόμους τους, τώρα θέλουν να πάρουν και τα σπίτια  των παιδιών μας, των εγγονών μας των λαϊκών οικογενειών. Δεν θα τους περάσει».

Το Σωματείο της Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ νομού Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Οι τράπεζες και οι εταιρίες (αρπαχτικά) που αγόρασαν τα κόκκινα δάνεια προχωρούν άμεσα σε εκποιήσεις περιουσιών. Συμπαραστεκόμαστες στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ που χρεώθηκαν σε άλλες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και τώρα άνεργοι ή με τα κλειστά μαγαζιά τους κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

 Συμμετέχουμε στις Αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνουν ΠΑΣΕΒΕ και ΠΑΜΕ ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Συμμετοχή αποφασιστική να μη χάσουν τα σπίτια τους οι λαϊκές οικογένειες».

 Οι διεκδικήσεις των αυτοαπασχολούμενων

 Ειδικότερα οι αυτοαπασχολούμενοι διεκδικούν:

  •  Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.
  • Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
  • Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο. Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.
  •  Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.
  •  Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.
  • Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας.

 

Στην Κατερίνη

 

Οι Διοικήσεις των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ νομού Πιερίας καλούν όλα τα μέλη τους και όλους τους Συνταξιούχους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών στην Εφορία της Κατερίνης την Τετάρτη, 21.2.2018, στις 11 π.μ.