Νέα

Οι συνταξιούχοι διαδήλωσαν για το δίκιο τους

 

 

Χιλιάδες συνταξιούχοι διαδήλωσαν απαιτώντας το δίκιο τους στην Παναττική κινητοποίηση στις 2 Οχτώβρη 2014, που οργάνωσαν στην Αθήνα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕ ΟΑΕΕ.

 

Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη στις 30 Σεπτέμβρη 2014 και στο Ρέθυμνο απ’ τα σωματεία της Κρήτης που συσπειρώνονται στις ΣΣΟ. Την κεντρική ομιλία στο Ρέθυμνο έκανε ο Μανώλης Ραλλάκης, και ακολούθησε πορεία. Συγκέντρωση απ’ τα σωματεία των συνταξιούχων θα γίνει και στο Αγρίνιο, την Τετάρτη 22 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας με κεντρικό ομιλητή τον Παντελή Τάτση, πρόεδρο της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ.

 

Ο χαιρετισμός του Π. Τάτση

 

Η Παναττική συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:30 πμ. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Παντελής Τάτσης.

«Δεν μας θυμήθηκε ο πρωθυπουργός, είπε ο Π. Τάτσης. Αλλά με αφορμή την 1η Οχτώβρη, Παγκόσμια Μέρα των Ηλικιωμένων, μας θυμήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου κι έβγαλε ανακοίνωση. Μας θυμήθηκαν και στη Βουλή και έγινε συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή. Τα “καλά λόγια” που ακούστηκαν είναι για να μας καθησυχάσουν και να ξεχάσουμε αυτά που ζούμε απ’ τις αντιλαϊκές πολιτικές τους. Ο ένας κόβει και ο άλλος τάζει το μισό απ’ τα δώρα, που θα το δώσει σαν επίδομα. Μ’ άλλα λόγια “το ΄να χέρι νίβει”. Το επόμενο διάστημα πρέπει να είναι περίοδος έντονης αγωνιστικής δραστηριότητας μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας με κορύφωση το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη 2014».

 

Την κεντρική ομιλία στην Παναττική συγκέντρωση έκανε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι προξενεί «αγανάκτηση και οργή η προκλητική στάση της κυβέρνησης με τη διανομή των 500 ευρώ, από τα ματωμένα με το αίμα μας πρωτογενή πλεονάσματα, σε κάποιους ανήμπορους. Ανάλογα συναισθήματα προξενούν και οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος από εκεί που θα έσκιζε τα μνημόνια τώρα υπόσχεται ότι θα δώσει δώρο-επίδομα 400 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους» και ενώ στο μεταξύ «οι πολιτικές που υλοποιούν και στηρίζουν, μας έχουν τσακίσει. Οταν οι κύριες συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 40%, οι επικουρικέ 65%».

 

Ακόμα χαιρετισμό απηύθυναν ο Παναγιώτης Βαβουγιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, ο Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΣΕ και η Γεωργία Παπαδάκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Εμπόρων. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ ενώ μηνύματα αλληλεγγύης έστειλαν μια συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου όπου αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με εκπρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά. Να σημειωθεί ότι κλούβες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την οδός Ηρώδου Αττικού. Μετά τη συνάντηση ο Δήμος Κουμπούρης, ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους καταγγέλλοντας πως ενώ οι συνταξιούχοι έχουν γνωστοποιήσει τα αιτήματά τους από το καλοκαίρι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμιά απάντηση. Τόνισε την ανάγκη διαρκούς αγωνιστικής ετοιμότητας και ανέφερε ότι η κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με αίτημα αιχμής την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων αλλά και την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων.

 

Ακόμα κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ το Σάββατο 4 Οκτώβρη 2014 που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 1 Νοέμβρη 2014.