Νέα

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Καλό χειμώνα με ανυποχώρητο αγώνα

Με την υπόσχεση για «καλό χειμώνα με ανυποχώρητο αγώνα» οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων συνάντησαν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ έξω απ’ το Ζάππειο Μέγαρο, όπου έκαναν παρέμβαση για την προγραμματισμένη συνάντηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ με τους Ευρωπαίους υπουργούς και τους εργατοπατέρες στις 16.9.2016. Τους είχε προσκαλέσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος για να πάρουν μέρος στο διεθνές συνέδριο-φιέστα, για το «Ευρωπαϊκό Κεκτημένο» στις Συλλογικές Συμβάσεις και τα εργασιακά.

 

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΣΣΟ) ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ) είχαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και είχαν προγραμματίσει να κάνουν στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Εργασίας για να απαιτήσουν την αποκατάσταση των λεηλατημένων συντάξεων.. Όπως ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπουρης, η πορεία των συνταξιούχων θα άλλαζε κατεύθυνση προς το Ζάππειο, που από το πρωί γινόταν κινητοποίηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

 Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και η πορεία των συνταξιούχων κατευθύνθηκε προς το Ζάππειο με στόχο να εκφράσει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων. «Τέρμα πια στον εμπαιγμό ή με το κεφάλαιο ή με το λαό», «Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε σας που τώρα κυβερνάτε», «Δώστε πίσω όλα τα κλεμμένα, με αίμα ο λαός τα έχει πληρωμένα», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν δυναμικά από τους συνταξιούχους. 

Φτάνοντας στο Ζάππειο χαιρέτησαν τους συγκεντρωμένους ο Δήμος Κουμπούρης, ο πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης και η πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ Γωγώ Παπαδάκου. Ο Π. Τάτσης τόνισε: «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος και δρόμος εκτός απ’ τον αγώνα για μας και τα παιδιά μας. Καλό χειμώνα με ανυποχώρητο αγώνα».

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γιώργος Πέρρος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ σημείωσε ότι αυτοί που έχουν προσκληθεί στο Συνέδριο «είναι απέναντι μας» και επισήμανε ότι στο επόμενο διάστημα με τη δράση που θα ακολουθήσει, στόχος είναι να διαμορφωθούν προϋποθέσεις ώστε οι εργαζόμενοι να απαντήσουν και με απεργία.