Νέα

ΣΕΑ: Σε επιφυλακή τα σωματεία και προετοιμασία για νέους αγώνες από το Σεπτέμβρη

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ και Π.Σ.Σ. Δικηγόρων καλεί με ανακοίνωσή της τα «σωματεία ,όπως πάντα, να είναι σε επιφυλακή για την υπεράσπιση των συνταξιούχων και των οικογενειών τους». «Ο Σεπτέμβρης είναι κοντά και τότε πάλι η ΣΕΑ θα μπει μπροστά με νέους αγώνες» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους συνταξιούχους που το προηγούμενο 6μηνο έδωσαν το παρών στον αγωνιστικό Μαραθώνιο σε όλες τις γωνιές της Χώρας, με βασικό αίτημα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Στις μεγάλες αυτές κινητοποιήσεις που τον πρώτο λόγο, για την επιτυχία τους είχαν τα Σωματεία προβλήθηκαν για άλλη μια φορά τόσο τα πάγια αιτήματα μας (περικοπές συντάξεων, 13η – 14η, ΕΚΑΣ, υγεία) όσο και της τελευταίας κοπής αντιλαϊκά μέτρα (προσωπική διαφορά, μείωση αφορολογήτου, πλειστηριασμοί κ.α.) συμπληρωμένα από την λαϊκή απαίτηση να σταματήσουν τα πολεμοκάπηλα σχέδια ΝΑΤΟ – Ευρ. Ένωση όπου γης, συσπείρωσαν τους συναδέλφους συνταξιούχους σ’ αυτόν τον αγώνα που εκφράστηκε μέσα από συγκεντρώσεις, πορείες παρουσία σε δημόσιες δομές κ.α. Ένα πρώτο αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων αυτών είναι ο εξαναγκασμός της κυβέρνησης ώστε να επιστρέψει τις παρακρατήσεις επί των Επικουρικών Συντάξεων της εισφοράς αλληλεγγύης με την καταβολή στις συντάξεις του Αυγούστου. 

Αυτές οι κινητοποιήσεις δεν πρέπει αλλά και ούτε θα τις αφήσουμε να ξεφουσκώσουν. Οι σε πάνω από 80 πόλεις της Χώρας κινητοποιήσεις όλο αυτό το διάστημα αποτελούν ιστορική παρακαταθήκη στο κίνημα των συνταξιούχων και δείχνει τις ευθύνες για την συνέχιση του αγώνα σαν μονόδρομο  στην λύση των προβλημάτων μας και την ανατροπή των αντιλαϊκών – αντισυνταξιουχικών πολιτικών από όπου και αν προέρχονται.  

Δεν δεχόμαστε το “ότι έγινε – έγινε” του πρωθυπουργού. Η απάντηση μας είναι ότι η ληστεία σε βάρος των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων δεν είναι “στιγμιαίο” έγκλημα αλλά διαρκές από όλες τις κυβερνήσεις και σαν τέτοιο που είναι η απάντηση μας θα είναι διαρκείς και αποφασιστική. Οι αντιλαϊκές – αντισυνταξιουχικές πολιτικές των κυβερνήσεων δεν τις απαλλάσσει ούτε και ξεχνιούνται…

Ο Σεπτέμβρης είναι κοντά και τότε πάλι η ΣΕΑ θα μπει μπροστά με νέους αγώνες. Τα Σωματεία όπως πάντα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για την υπεράσπιση των συνταξιούχων και των οικογενειών τους».