Νέα

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση συνταξιούχων στην Κρήτη

Η συγκέντρωση που οργάνωσε η ΣΕΑ στο Ρέθυμνο στις 31.10.2018 ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση στην Κρήτη, όπου οι συνταξιούχοι απ’ τους τέσσερις νομούς του νησιού διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την κατάργηση του νόμου 4387/2018 και την επιστροφή των χρημάτων απ’ τις περικοπές στις συντάξεις όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην κινητοποίηση πήραν μέρος σχεδόν 2.000 συνταξιούχοι.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου μίλησαν ο Μανώλης Ραλλάκης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας (ΟΣΕ) του ΙΚΑ και ο Χρήστος Κολοβός, Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ. Επίσης χαιρέτησαν εκπρόσωποι από όλα τα τοπικά σωματεία συνταξιούχων. Τη συμπαράστασή τους στην κινητοποίηση εξέφρασε με ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.Ο Χρ. Κολοβός, μεταξύ των άλλων, σημείωσε: «Και από τη συγκέντρωση στο Ρέθυμνο, φαίνεται καθαρά , ότι η καλύτερη αίτηση μη παραγραφής, όλων των παρακρατηθέντων σύνταξης κύριας και επικουρικής 13ης και 14ης σύνταξης είναι ο αγώνας μας όλο το προηγούμενο διάστημα απ’τους συναδέλφους από όλα τα Ταμεία. Δώσαμε δείγματα γραφής και θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι να πάρουμε πίσω ότι μας έχουν αφαιρέσει με τους νόμους τους όλες οι Κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια.  Αποφάσεις δικαστηρίων έχουμε, και θα έχουμε και στο μέλλον. Δεν χρειαζόμαστε αποφάσεις  για να μας πούν ότι είναι αντισυνταγματικά όλα αυτά που μας αφαίρεσαν, το λέμε καθημερινά στους αγώνες μας, στα υπουργεία, στους Πρωθυπουργούς. Είναι δικά μας χρήματα πληρωμένα από την δουλειά μας και το αίμα μας και ζητάμε πολιτική απόφαση να επιστραφούν. Όλα τα άλλα που ακούμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από διάφορους αναλυτές εργατολόγους είναι “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”».

 «Σήμερα λοιπόν, είπε σε άλλο σημείο ο Χρ. Κολοβός, ακούμε από την Κυβέρνηση , τέλος τα μνημόνια , μόνοι μας σχεδιάζουμε μπαίνουμε στην κανονικότητα, τότε λοιπόν γιατί δύο Προϋπολογισμοί στους θεσμούς όπως τους λένε για να εγκρίνουν αν  θα γίνουν περικοπές ή όχι; Οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι που μετά εκεί βρίσκονται και οι περικοπές των συντάξεών μας παραμένουν σε ισχύ». Και κατέληξε: «Με τον αγώνα μας, είπε σε άλλο σημείο ο Χρ. Κολοβός, να επιβάλλουμε αυτά να λυθούν, από εδώ προέρχονται και τα ματωμένα πλεονάσματά τους. Να αξιοποιήσουμε την επαφή μας αυτό το διάστημα με πάρα πολλούς συναδέλφους να τους γράψουμε στα Σωματεία.  Να ανεβάσουμε την λειτουργεία και την συμμετοχή μας των συναδέλφων στον αγώνα».

Μετά τη συγκέντρωση  οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν πορεία στους στους δρόμους της παλιάς πόλης και κατέληξαν στο κέντρο του Ρεθύμνου, στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων.