Νέα

Συμπαράσταση της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ στους αγρότες

Απόφαση για συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους αγρότες πήρε το Εκτελεστικό Προεδρείο της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ στις 23.1.2018. Την απόφαση αλληλεγγύης μετέφεραν στο μπλόκο του Πλατύκαμπου ο Παντελής Τάτσης και Χρήστος Κολοβός, πρόεδρος και Οργανωτικός Γραμματέας, αντίστοιχα, της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ,  το βράδι της 28.1.2018, κατά την επιστροφή τους απ’ τη Λάρισα όπου παραυρέθηκαν στην κοπή της πίτας του τοπικού σωματείου Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.

Στη συνάντηση που είχαν με τους αγρότες ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας αναφέρθηκε στους λόγους που αναγκάζουν τους αγρότες να βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας το δίκαιό τους, καθώς και στην αποφασιστικότητά τους να μην υποκύπτουν σε λογής πιέσεις που ασκούνται προκειμένου να μην συμμετέχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Επίσης τόνισε ότι η συμμετοχή παίζει σημαντικό ρόλο και με την κοινή δράση με τους εργαζόμενους τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους μπορεί να δοθεί δύναμη και προοπτική στον αγώνα των αγροτών.

 Με τα μπλόκα να παραμένουν μαχητικά και να αυξάνονται συνεχώς σε κομβικά σημεία σε όλη τη χώρα οι αγρότες προετοιμάζονται για το μεγάλο συλλαλητήριο, στην «Agrotica», το Σάββατο 3 Φλεβάρη 2018 στη Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία προς τον χώρο της έκθεσης». Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το συλλαλητήριο,  την Τετάρτη 31.1.2018, στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (7ος όροφος).

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων έχουν στηθεί μπλόκα σε Καρδίτσα (κόμβος Δέλτα Καρδίτσας στην Ε65), Τρίκαλα (κόμβος Μεγαλοχωρίου στην Ε65), Λάρισα (κόμβος Πλατυκάμπου στην ΠΑΘΕ), Ημαθία (στον κόμβο Κουλούρας και στη διασταύρωση Νάουσας), Πέλλα (κόμβος Γυψοχωρίου), Φλώρινα (κόμβος Αντιγόνου), Πρέβεζα (κόμβος Φιλιππιάδας), Αιτωλοακαρνανία (μεταξύ των κόμβων Συκιάς και Ερμίτσας, στο δρόμο Αγρινίου – Μεσολογγίου), Φθιώτιδα (κόμβος Ανθήλης), Αργολίδα (κόμβος Ινάχου), Ηλεία (κόμβος Μαραθιάς), Μεσσηνία (σταθμός Μεσσήνης), Χανιά (Μεγάλα Χωράφια), Ηράκλειο (Πραιτώρια).

Τις επόμενες μέρες αναμένονται να στηθούν και νέα μπλόκα.