Νέα

ΠΟΣ-ΟΑΕΕ: Προσκλητήριο για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

ΠΟΣ-ΟΑΕΕ: Προσκλητήριο για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Καλεί τα σωματεία-μέλη από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη  Μακεδονία και τη Θράκη στην κινητοποίηση στις 7 Σεπτέμβρη 2019 και ώρα 6 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη

 Στο μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ μαζί με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας καλεί η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ τα σωματεία μέλη της από τη Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη. Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 Σεπτέμβρη 2019, ώρα 6 μ.μ. Θα υπάρξει προσυγκέντρωση των σωματείο που θα οριστεί σε συνεννόηση   με το Σωματείο του ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης, που θα είναι μπροστά στο Επιμελητήριο.

Ολόκληρη η πρόσκληση της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

    Ευχόμαστε σ’ εσάς τα μέλη των Δ.Σ, τις οικογένειές σας και σε όλα τα μέλη μας δύναμη, καλό κουράγιο και καλούς αγώνες.

   Με αφορμή την διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, όπως  κάθε χρόνο και φέτος οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων θα δώσουν το δικό τους αγωνιστικό παρών .

   Δίνουμε συνέχεια στην αγωνιστική μας δράση που αναπτύξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, μιας που το πολιτικό πλαίσιο της σημερινής κυβέρνησης παραμένει ατόφιο όπως το παρέλαβε από την προηγούμενη με τις καταστροφικές συνέπειες στην ζωή των οικογενειών μας. Η πάλη για την αναπλήρωση των απωλειών, η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών με αυξήσεις στις συντάξεις, στους μισθούς και τις κοινωνικές παροχές πρέπει να είναι αγώνας καθημερινός. Για εμάς και τα παιδιά μας τα δικαιώματά μας δεν είναι περασμένα ξεχασμένα. Δεν θα σταματήσουμε εδώ γιατί η επίθεση στα ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα θα συνεχιστεί. Τα προβλήματα της υγείας με την έλλειψη ιατρικού και  νοσηλευτικού προσωπικού , η μεγάλη συμμετοχή στα φάρμακα, κάνουν την ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη. Χιλιάδες συνταξιούχοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε καθημερινές ανάγκες για θέρμανση, τιμολόγια, ΔΕΗ, νερό κλπ. Μας ανησυχεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση με “το καλημέρα”, προσανατολίζεται στο όνομα της “διάσωσης” της ΔΕΗ να προχωρήσει σε αυξήσεις που φτάνουν το 20%, με απολύσεις εργαζομένων, παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα το κόστος να πέσει στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.

       Τα αιτήματά μας είναι γνωστά. Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας με υπομνήματα σε όλες τις κυβερνήσεις. Απαιτούμε από την σημερινή κυβέρνηση να τοποθετηθεί συγκεκριμένα πάνω στα προβλήματα που μας απασχολούν. Ζητάμε άμεσες λύσεις να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με αξιοπρέπεια τις βασικές μας ανάγκες.

      Με το πλαίσιο των αιτημάτων που έχουμε αποφασίσει σαν ΣΕΑ και στην Γενική μας Συνέλευση τον περασμένο Μάιο, καλούμε τα Σωματεία του ΟΑΕΕ από Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία, να συμμετέχουν μαζικά το Σάββατο  7/9/19 στις 6:00 το απόγευμα στο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Μαζί με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας δίνουμε τον αγώνα μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Η προσυγκέντρωση θα γίνει σε συνεννόηση   με το Σωματείο της Θεσσαλονίκης, που θα είναι μπροστά στο Επιμελητήριο».

                            ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΤ.ΤΑΤΣΗΣ                                                           ΔΙΟΝ.ΣΒΟΡΩΝΟΣ