Νέα

Οχτώ συγκεντρώσεις συνταξιούχων στις αρχές Μάρτη

Με συγκεντώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κομοτηνή, Ηράκλειο, Άρτα, Λαμία και Πύργο οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων συντονίζουν το βηματισμό τους με το αγωνιστικό κομμάτι της κοινωνίας που αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζητά την απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος.

Τις κινητοποιήσεις αποφάσισε η  Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και θα κλιμακωθούν ως εξής:

  • Στις 2 Μάρτη 2016 θα γίνει Παμπελοπονησιακή συγκέντρωση στον Πύργο, ώρα 11 πμ.

  • Στις 2 Μάρτη 2016 θα γίνει συγκέντρωση των συνταξιούχων της Ηπείρου και της Αιτωακαρνανίας στην Άρτα, ώρα 11 πμ.
  • Στις 2 Μάρτη 2016 θα γίνει συγκέντρωση των συνταξιούχων της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στη Λαμία, ώρα 11 πμ.
  • Στις 7 Μάρτη 2016 θα γίνει συγκέντρωση των συνταξιούχων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, ώρα 11 πμ.
  • Στις 7 Μάρτη 2016 θα γίνει Παγκρήτια συγκέντρωση των συνταξιούχων στο Ηράκλειο στην πλατεία Ελευθερίας, ώρα 11 πμ.
  • Στις 8 Μάρτη 2016 θα γίνει συγκέντρωση των συνταξιούχων της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, ώρα 11 πμ.
  • Στις 9 Μάρτη 2016 θα γίνει Πανθεσσαλική συγκέντρωση των συνταξιούχων στη Λάρισα, ώρα 11 πμ.
  • Στις 10 Μάρτη 2016 θα γίνει Παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην  Αθήνα, πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), ώρα 10:30 πμ.

Κανένας διάλογος

Στη Λειβαδιά έγινε (18.2.2016) περιφερειακή σύσκεψη της ΣΕΑ με τη συμμετοχή συνταξιούχων του ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και του Δημοσίου από Θήβα, Λειβαδιά, Λαμία, Άμφισσα, Αταλάντη,  Αμφίκλεια και Χαλκίδα για την προετοιμασία της συγκέντρωσης.

Σε ψήφισμά τους τονίζουν: «Οι συνταξιουχικές οργανώσεις της περιφέρειας Ανατολικής  Στερεάς και Εύβοιας συναντηθήκαμε προκειμένου να συντονίσουμε τα βήματά μας απέναντι στο νόμο λαιμητόμο της κυβέρνησης. Να οργανώσουμε τον κοινό μας αγώνα οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του Δημοσίου και όλων των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, καλώντας και τους αγρότες, σε όλη την περιοχή μας, με κύρια αιτήματα:

– Καμία συζήτηση, διάλογο, διαπραγμάτευση. Να αποσυρθεί τώρα το νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης.

– Διεκδικούμε, αποκλειστικά δημόσιο υποχρεωτικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, για όλους. Να πληρώσεις το Κράτος και το κεφάλαιο.

– Είμαστε σε πλήρη αντίθεση και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας, τους αντισυνταξιουχικούς, αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους, αγωνιζόμαστε για την ανατροπή τους».