Νέα

ΘΗΒΑ: Συγκέντρωση και πορεία για την Τρίτη Ηλικία

Με συγκέντρωση στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας και μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης τίμησαν την Παγκόσμια Μέρα της Τρίτης Ηλικίας οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

«Οργανωμένοι στα σωματεία μας, πιο δυνατοί στους αγώνες μας για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών μας» ήταν το σύνθημα της πρόσκλησης του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θήβας «Η Ελπίδα» με την οποία καλούσε στη συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Θήβας 13.10.2018.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θήβας Δημήτρης Θεοδώρου ο οποίος τόνισε: «Εκτός απ΄τις τιμές για την Τρίτη ηλικία είμαστε και αγωνιστές. Η ληστεία των συνταξιούχων δεν θα έχει τελειωμό αν δεν τους σταματήσουμε. Να μη νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας τους νόμους». Στη συνέχεια κάλεσε όλα τα σωματεία της περιφέρειας στη σύσκεψη  των σωματείων στη Λειβαδιά στις 25.10.2018 για την προετοιμασία της συγκέντρωσης στην Αθήνα στις 15.11.2018, με τη συμμετοχή των σωματείων απ’ τη «Λαμία και κάτω».

Τη συγκέντρωση χαιρέτησε ο Σπύρος Νικολάου, δήμαρχος Θήβας, η Φανή Παπαθωμά, αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο Γιώργος Αναστασίου, αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και ο Παναγιώτης Αγνιάδης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Εκ μέρους των σωματείων των συνταξιούχων μίλησαν:  Ο Χρήστος Γράβαλος, πρόεδρος του Σωματείου συνταξιούχων Δημοσίου Φθιώτιδας-Ευρυτανίας, ο Λευτέρης Ντεγιάννης, πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Εύβοιας, ο Χρήστος Αναγνώστου, πρόεδρος του Σωματείου ΟΑΕΕ Λειβαδιάς και ο Γιάννης Παπαδημητρίου πρόεδρος του σωματείου ΟΑΕΕ Λαμίας.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των εννιά συνεργαζόμενων πανελλαδικά συνταξιουχικών οργανώσεων μίλησε ο Διονύσης Σβορώνος, γενικός γραμματέας της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της συνέχειας στο μαραθώνιο των κινητοποιήσεων, καθώς αυτές μπορούν να δικαιώσουν τους συνταξιούχους και όχι, από μόνα τους, τα δικαστήρια.

Στη συγκέντρωση παραυρέθηκαν ο Τάσος Σαμιώτης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας, η Δήμητρα Παπαβασιλείου, Διευθύντρια του ΟΑΕΕ Θήβας και η Σωσώ Μανάρα, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας.

Μετά την εκδήλωση και με συνθήματα όπως: «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακούστε το καλά, ο νόμος του Κατρούγκαλου θα μείνει στα χαρτιά» και «Με ψίχουλα και ψέματα δεν  θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε» οι συνταξιούχοι έκαναν πορεία στους δρόμους της Θήβας.

Στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα σε κέντρο της περιοχής.