Κοινωνικά Θέματα

Να ακυρωθεί άμεσα ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας συναδέλφισσας συνταξιούχου: η στέγη είναι κοινωνικό αγαθό

Σε μια μαχητική συγκέντρωση στις 2 Απριλίου έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών & Περιχώρων συμμετείχε μαζί με τον Σύλλογο Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους και αλληλέγγυο κόσμο από τη γειτονιά διεκδικώντας τη διακοπή του πλειστηριασμού στο σπίτι συναδέλφισσας συνταξιούχου.

Πέρασαν δύο χρόνια από την αρχική καταγγελία της διαδικασίας πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας και η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών εκφράζει ξανά την υποστήριξή της στη συναδέλφισσα συνταξιούχο. Απαιτήσαμε για άλλη μια φορά να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός που διαχειρίστηκε η εταιρεία DoValue και η συνάδελφός μας να επιστρέψει στο σπίτι της.

Το χρέος δημιουργήθηκε λόγω της κρίσης, όταν πλέον δεν ήταν σε θέση να αποπληρώνει κάθε δόση έγκαιρα. Δεν δόθηκε καμία διευκόλυνση με το κλείσιμο του καταστήματος της συναδέλφου, που αποτελούσε τη μοναδική πηγή εισοδήματός της.

Καταγγέλλουμε επίσης τις μεθοδεύσεις της εταιρείας, που αξιοποιώντας το παρόν νομικό πλαίσιο, έφερε τη συνάδελφο σε θέση μη ικανότητας ρύθμισης του χρέους της.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες που αφήνει απροστάτευτους τους συνταξιούχους και όλες τις λαϊκές οικογένειες στα κοράκια-εταιρείες που αξιοποιούν τους αντιλαϊκούς νόμους και παίρνουν τα σπίτια των λαϊκών στρωμάτων.

Η στέγη είναι κοινωνικό δικαίωμα και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να φροντίσει για την υλοποίηση αυτού του κοινωνικού αγαθού. Καμία ανοχή, κανένας συμβιβασμός με το ξεσπίτωμα των λαϊκών οικογενειών. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!