Νέα

Πάρτε εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της Υγείας και κατά της ακρίβειας – Δεν συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση!

Με μια μαζική συγκέντρωση και εξίσου μαχητική πορεία των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας στις 13 Φεβρουαρίου, δόθηκε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση να λάβει άμεσα και ουσιαστικά μέτρα απέναντι στα εκρηκτικά προβλήματα της Υγείας και της ακρίβειας που μαστίζουν εμάς και τις οικογένειες μας.

Μετά από το κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μία ακόμη παναττική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, εκεί όπου οι συνταξιούχοι απαίτησαν επιτακτικά άμεσα μέτρα για την υπεράσπιση και την ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλο τον λαό.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Χρήστος Κολοβός πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, ο Ερμόλαος Λινάρδος, από την Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου, ο Γιώργος Πεπόνης, από τους συνταξιούχους των ΕΛΤΑ, ο Δημήτρης Ζαφειρούδης, από την ΠΕΣ/ΝΑΤ, η Γιώτα Τσακούλια, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Δικηγόρων, ο Κώστας Τζατζάνης, από την Ένωση Συνταξιούχων Μηχανικών και ο Τέλης Κάντας, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επικουρικών Ταμείων. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Παραβρέθηκε επίσης πολυμελής αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν συνδικαλιστικές και συνταξιουχικές οργανώσεις.

Μέσα από τις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών σωματείων ανέδειξαν με σφοδρότητα τα οξυμένα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές στην δημόσια και δωρεάν υγεία καθώς και τις επιπτώσεις από την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του συστήματος υγείας. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά «η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και απειλούν τη ζωή μας από ένα σύστημα Υγείας που σταθερά παραχωρείται και παραδίδεται στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων και γίνεται όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα, τη στιγμή που πέραν των άλλων η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα».

Στη συνέχεια ακολούθησε η συγκροτημένη και μαζική πορεία προς το Υπουργείο Υγείας. «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα. Να σημειωθεί για ακόμη μια φορά ο εμπαιγμός από πλευράς του Υπουργού Υγείας που άφησε χιλιάδες συνταξιούχους να περιμένουν για ώρα γιατί βρισκόταν σε σύσκεψη, ενώ είχε ενημερωθεί από καιρό για το αίτημά μας για συνάντηση.

Οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι παρέμειναν για αρκετή ώρα προκειμένου να γίνει η συνάντηση με τον Υπουργό. Μετά την αποχώρηση των συγκεντρωμένων συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Υγείας, αντιπροσωπεία της ΣΕΑ παρέμεινε εκεί αναμένοντας συνάντηση με την ηγεσία του, όπως είχε αιτηθεί. Ωστόσο η συνάντηση δεν έγινε με ευθύνη του υπουργού Υγείας, επικαλούμενος συμμετοχή σε σύσκεψη.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων αποχώρησε καταγγέλλοντας τον υπουργό Υγείας για ασέβεια απέναντι στους συνταξιούχους.

Η αγωνιστική δράση των σωματείων των συνταξιούχων συνεχίζεται με συγκεντρώσεις σε αρκετές πόλεις:

Θεσσαλονίκη στις 22 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

 ΚαλαμάταΤρίτη 20 Φλεβάρη, στις 12:00  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αιτωλοακαρνανία 22 Φλεβάρη, προγραμματίζονται συγκεντρώσεις: Αγρίνιο (8.30 π.μ., Δικαστικό Μέγαρο),

Νοσοκομείο Μεσολογγίου και Κέντρα Υγείας Αμφιλοχίας, Αστακού και Ναυπάκτου (10.30 π.μ.).