Ανακοινώσεις

Δελτίο τύπου της ΣΕΑ για την απαράδεκτη στάση του Υπουργού Υγείας

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΕΑ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη για την πρωτόγνωρα άσχημη και αδικαιολόγητη συμπεριφορά του απέναντι στους συνταξιούχους και τους εκπροσώπους τους, κατά τη χθεσινή τους συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Υγείας για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Συγκεκριμένα, αφού στο Υπουργείο εδώ και αρκετές ημέρες πριν είχε αποσταλεί το Υπόμνημα της ΣΕΑ με τα αιτήματα και το αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό υγείας, την ημέρα της συγκέντρωσης και της πορείας στο Υπουργείο, οι συνταξιούχοι και η αντιπροσωπεία τους συνάντησε πόρτες κλειστές, δίχως καμιά από την μεριά του υπουργείου ανταπόκριση ή ενημέρωση για το τι θα γίνει με τη συνάντηση. Το κλισέ των υπαλλήλων (μέσα από τα κάγκελα) ήταν «περιμένετε» και «ξανά περιμένετε», δίχως να ξεκαθαρίζεται από την μεριά τους πόσο και γιατί θα πρέπει να περιμένουμε.

Μετά από περίπου μιάμιση ώρα,  η αντιπροσωπεία της ΣΕΑ αναγκάσθηκε, μετά από μεγάλη κούραση των ηλικιωμένων, να τους ζητήσει να αποχωρήσουν. Η αντιπροσωπεία της παρέμεινε για ακόμη μια ώρα δίχως καμιά ανταπόκριση και αποχώρησε καταγγέλλοντας όλη αυτή την απαράδεκτη διαδικασία και αντιμετώπιση. Οι αγωνιστικές μας εκδηλώσεις για τα προβλήματα της υγείας συνεχίζονται και κλιμακώνονται σε όλη τη χώρα με συγκεντρώσεις σε κάθε περιφέρεια και νομό. Από τη μεριά της ΣΕΑ το αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό για να δώσει απαντήσεις στα καυτά προβλήματα της υγείας παραμένει. Καλούμε τον κ. Υπουργό να ανταποκριθεί στο αίτημα της ΣΕΑ που εκπροσωπεί το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας μας. 

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις