Νέα

Δυναμική και μαχητική η παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων

Οι συνταξιούχοι της Αττικής διαδήλωσαν για ακόμη μια φορά την Τρίτη 14/11 στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στις περικοπές που τους έχουν επιβληθεί διαχρονικά με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και που έχουν κάνει τις συντάξεις πενιχρά επιδόματα πείνας.

Με μια μαζική και μαχητική πορεία, χιλιάδες συνταξιούχοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, βγήκαν και πάλι στους δρόμους ενάντια σε όλα όσα τους μαυρίζουν τη ζωή και πορεύθηκαν από την πλ. Εθνικής Αντίστασης που έγιναν οι ομιλίες προς το υπουργείο Οικονομικών.

 «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μια, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία» και «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην ατμόσφαιρα με παλμό και δυναμική κατά τη διάρκεια της πορείας.

Φτάνοντας στο υπουργείο Οικονομικών η πορεία αντίκρισε για ακόμη μια φορά κατεβασμένα ρολά και κλειστές πόρτες. Εκεί οι συνταξιούχοι κατήγγειλαν ως «προσβλητική και απαράδεκτη» τη στάση του υπουργείου, καθώς δεν υπήρχε κανείς υπεύθυνος για να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία των διαδηλωτών.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Διαμαντή Μαυροδόγλου, χρόνια προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. 

Στην κεντρική ομιλία που έκανε ο  Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, σημείωσε μεταξύ άλλων, πως «είμαστε στον δρόμο γιατί έχουμε προβλήματα που μας φόρτωσαν όλες οι κυβερνήσεις. Μας τσάκισαν τη ζωή μας, τις συντάξεις μας, την υγεία μας». Κάλεσε παράλληλα σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα την Παρασκευή 24 Νοέμβρη στις 12 μ. στην πλ. Κλαυθμώνος.

Ο  πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χρήστος Κολοβός στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και στην Κυβέρνηση και πρέπει να το πάρουν υπόψη τους γιατί δεν ξεμπερδεύουν εύκολα από τους απόμαχους της δουλειάς αλλά όχι του Αγώνα, να σταματήσουν να μας κοροϊδεύουν με ψίχουλα αύξησης και επιδόματα φτώχειας.

Συνεχίζουμε, όπως το 2018 τους αναγκάσαμε να πάρουν πίσω κάποιες αποφάσεις που θα εφάρμοζαν, έτσι και τώρα θα τους αναγκάσουμε να σκεφτούν καλύτερα σε ό,τι σκέπτονται για εμάς χωρίς εμάς».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ακόμα ο Ερμόλαος Λινάρδος, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου, ο Γιώργος Πεπόνης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Τέλης Κάντας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, ο Αναγνώστης Μουμτζής, πρόεδρος των Συνταξιούχων ΝΑΤ και ο Κώστας Τζατζάνης, πρόεδρος των Συνταξιούχων Μηχανικών.

Επίσης η Πανελλήνια Ένωση Απόστρατων Πυροσβεστών και η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών. Ακόμη παραβρέθηκαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Η συγκέντρωση αποτέλεσε επίσης και βήμα καταδίκης της σφαγής που συντελείται στη Γάζα.