Νέα

Πρόσκληση της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ καλεί τους συνταξιούχους μαζί με τις οικογένειες στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή, 10 Απρίλη 2016, στο Σύνταγμα, ώρα 6 μμ, για την υποδοχή της μεγάλης πορείας από την Πάτρα στην Αθήνα ενάντια στην ανεργία.

Την πορεία των 220 χιλιομέτρων οργάνωσε ο Δήμος Πατρέων διεκδικώντας μέτρα προστασίας των ανέργων και δουλειά με δικαιώματα. Οπως τόνισε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης  η πορεία οκτώ ημερών θα είναι «ένα μεγάλο ποτάμι συμμετοχής, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης. Μια πορεία γεμάτη με συζητήσεις, συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις και σε μεγάλους εργασιακούς χώρους. Διεκδικούμε, μ’ αυτήν τη μορφή αγώνα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, κάλυψη του συνόλου των αναγκών των Δήμων και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έργα υποδομής για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών».

Στην πορεία δήλωσαν συμμετοχή δεκάδες φορείς και προσωπικότητες, όπως και στις τοπικές εκδηλώσεις στη διάρκεια της διαδρομής. Στο Σύνταγμα στις 10 Απρίλη 2016, θα διοργανώσει συναυλία ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογο στις 6 μ.μ.