Νέα

Το ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ θα συνεδριάσει στις 3 Οχτωβρίου 2018

Το Εκτελεστικό Προεδρείο (ΕΠ) της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, που συνεδρίασε στις 17 Σεπτεμβρίου 2018, αποφάσισε ομόφωνα τη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στις 3 Οκτωβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00 π.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας, Μάρνη  56,  7ος όροφος.

Στη συνεδίαση του ΕΠ ο πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις τονίζοντας ότι το αγωνιστικό κομμάτι των συνταξιούχων με τις κινητοποιήσεις του κράτησε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, όπως έγινε και στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, το θέμα των συντάξεων. «Στα λόγια όλοι απεχθάνονται τις περικοπές, αλλά κανείς δεν θέλει να χρεωθεί το “κούρεμα” των συντάξεων» υπογράμμισε ο Π. Τάτσης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα δράσης της ΣΕΑ. «Εκτός, συνέχισε, απ’ την ακύρωση των θανατηφόρων διατάξεων του νόμου-λαιμητόμου του Κατρούγκαλου διεκδικούμε όσα μας αφαίρεσαν. Απέναντί μας έχουμε όλο το ευρωπαϊκό σύστημα. Το ποσοστό των συντάξεων, λένε, είναι πολύ υψηλό για το ΑΕΠ. Άλλοι, και όχι οι συνταξιούχοι, ευθύνονται για την καταβαράθρωση του ΑΕΠ. Οι συνταξιούχοι, ως ασφαλισμένοι, δεν πλήρωσαν για το τι θα είναι το ΑΕΠ. Πλήρωσαν με βάση τους δικούς τους νόμους, για αξιοπρεπείς συντάξεις, υγεία και πρόνοια. Και αυτά δεν τα απεμπολούμε».

Τά θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του ΔΣ  είναι:

1. Επικύρωση Πρακτικών.

2. Πολιτικοοικονομική κατάσταση, πορεία συνδικαλιστικού κινήματος ΠΟΣ-ΟΑΕΕ,  ΣΕΑ.

3. Οικονομικά ΠΟΣ-ΟΑΕΕ (2ο τρίμηνο 2018). Ενημέρωση και απόφαση για έξοδα μετακίνησης  ΔΣ, Προεδρείου, Αντιπροσώπων, Ελεγκτικής Επιτροπής  κλπ.

4. Ανακοινώσεις – Προτάσεις.

   Στην πρόσκληση πρός τα μέλη του ΔΣ αναφέρεται: «Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εάν επιθυμείτε να προτείνετε  κάποιο άλλο θέμα το συντομότερο. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη».