Νέα

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στην Καβάλα

Συγκέντρωση διοργανώνουν την Τετάρτη 8 Ιούλη στις 10.30 το πρωί οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ της Καβάλας, στην πλατεία Καπνεργάτη.

Καλούν όλους τους συνταξιούχους να βρίσκονται σε ετοιμότητα μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται σε βάρος τους, έπειτα και από την παύση πληρωμών που ίσως προετοιμάζει για τα χειρότερα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων έχει ως εξής:

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας! Είτε με το νέο Μνημόνιο που είναι στα σκαριά, είτε με άλλες εξελίξεις που θα ακολουθήσουν από μια μη επίτευξη συμφωνίας – μνημονίου κυβέρνησης και δανειστών, το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι συνταξιούχοι. Αυτή είναι η επιλογή των κυβερνήσεων, του κεφαλαίου και της ΕΕ διαχρονικά, όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και σήμερα: τα βάρη της κρίσης και του χρέους να τα πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια! Μια κρίση και ένα χρέος που δημιούργησαν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες.

Μας καλούν τώρα να ξαναπληρώσουμε με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, με την κατάργηση των επικουρικών, τη μείωση των κύριων συντάξεων στο ύψος ενός επιδόματος φτωχοκομείου.

Τις τελευταίες μέρες ήρθαμε αντιμέτωποι με το πιο σκληρό πρόσωπο ενός συστήματος που για χρόνια μας ξεζούμισε ως εργαζόμενους και επαγγελματίες και τώρα έρχεται να μας αποτελειώσει ως συνταξιούχους. Κλειστές τράπεζες και αναλήψεις ως 120 ευρώ την εβδομάδα! Ατέλειωτες ουρές και ταλαιπωρία για να εισπράξουμε ένα μικρό τμήμα από την πετσοκομμένη σύνταξή μας! Και όλα αυτά για να σωθούν οι τραπεζίτες!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι συντάξεις μας είναι δικά μας λεφτά! Τα έχουμε ήδη πληρώσει με τον κόπο μας και τη δουλειά μας, τις ασφαλιστικές εισφορές που για δεκαετίες πληρώσαμε. Δεν είναι κεφάλαιο για να τις κάνεις capital control. Όπως ακριβώς και οι όποιες μικρές μας αποταμιεύσεις, που τις έχουμε “για μια ώρα ανάγκης”. Είναι ο ιδρώτας μας και δεν τους τον χαρίζουμε!

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

– Ανοιχτές τράπεζες για να σταματήσει το αίσχος των τελευταίων ημερών, να μην ταλαιπωρείται κανείς συνταξιούχος.

–  Καταβολή του συνόλου των συντάξεων μας, χωρίς καμία καθυστέρηση.

– Εξασφάλιση της δυνατότητας ανάληψης από μικροκαταθέτες.

– Πάγωμα των δόσεων προς την εφορία και προς τις τράπεζες για καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια.

– Πάγωμα της καταβολής λογαριασμών για φως, νερό και τηλέφωνο. Καμία διακοπή συνδέσεων.

– Κατάργηση των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

– Καμία συμμετοχή σε ιατρικές εξετάσεις και στην προμήθεια φαρμάκων».