Νέα

Οι προσυγκεντρώσεις της Κυριακής για το Σύνταγμα

Η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ καλεί τους συνταξιούχους μαζί με τις οικογένειές τους στην προσυγκέντρωση των συνταξιουχικών σωματείων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά),  την Κυριακή, 10 Απρίλη 2016,  και ώρα 5 μμ για το μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην ανεργία, που θα γίνει την ίδια μέρα στο Σύνταγμα, ώρα 6 μμ.

Επίσης στις 10 Απρίλη 2016, και ώρα 5 μμ, οργανώνουν προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), Ενώσεις και Σύλλογοι  αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ,  κλαδικά Σωματεία  Αττικής της Π.Α.Σ.ΕΒΕ και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α’ Αθήνας. Το συλλαλητήριο θα υποδεχτεί τη μεγάλη πορεία απ’ την Πάτρα στην Αθήνα ενάντια στην ανεργία.

Την πορεία των 220 χιλιομέτρων οργάνωσε ο Δήμος Πατρέων και ξεκίνησε απ’ την Πάτρα, 3 στις Απρίλη 2016. Την Παρασκευή, 8 Απρίλη 2016, οι φορείς που συμμετείχαν στην πορεία ξεκίνησαν από τους Αγίους Θεοδώρους, όπου έγινε διανυκτέρευση και το βράδυ θα καταλήξουν στα Μέγαρα. Για τη συμμετοχή κατοίκων από την Αττική στην πορεία θα αναχωρήσει  από την πλατεία Καραϊσκάκη πούλμαν το Σάββατο, 7.45 π.μ., για τα Μέγαρα. Επίσης η ΟΒΣΑ θα διαθέσει διαθέτει δύο (2) πούλμαν για την Κυριακή 10 Απρίλη 2016 προς Ελευσίνα. Η  αναχώρηση των δύο (2) πούλμαν θα γίνει από  την πλ. Καραισκάκη ( Μεταξουργείο) στις 7.30 πμ.

Ο δήμος Χαϊδαρίου θα υποδεχτεί την πορεία με εκδήλωση την Κυριακή 10 Απρίλη, ώρα 11.30 πμ, στην πλατεία Δημαρχείου και στη συνέχεια θα συμμετάσχει, μαζί με άλλους φορείς, την πορεία πρός το Σύνταγμα.

Το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα περιλαμβάνει συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή οι παρακάτω καλλιτέχνες: Αντωνοπούλου Ρίτα, Κουρούση Ντένια, Λέκκας Βασίλης, Λεμπέσης Γιάννης, Μανωλοπούλου Σταυρούλα, Μεράντζας Γιώργος, Μουσάδη Νατάσσα, Μπούσαλης Πάνος, Παπάζογλου Σοφία, Σαρρής Γιώργος και τα συγκροτήματα των Καραντωνίου Χρυσόστομου και Παπαϊωάννου Πάνου, Kollektiva, «Υπεραστικών».