Ανακοινώσεις

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΑΕΕ: Στο πλευρό των διωκόμενων αγροτών

Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ νομού Θεσσαλονίκης εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις των αγροτών και καταδικάζουν την ποινικοποίηση των αγώνων τους.

Σε ψήφισμά της η Ένωση Αθηνών αναφέρει τα εξής: «Η Ένωσή μας συμπαραστέκεται στο Δίκαιο Αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, ενάντια στον εξαναγκασμό που τους γίνεται να εγκαταλείψουν τη γη και τα χωριά τους. ΑΓΩΝΑ πολύχρονο ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων της σημερινής και των προηγούμενων, ενάντια στη κοινή αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την οποία επιδιώκεται η συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια. Η Ένωσή μας, καταγγέλλει την ποινική δίωξη, σε Συνδικαλιστές αγρότες, αμέσως μόλις κινητοποιήθηκαν. Ακόμη η Ένωσή μας, καταγγέλλει την υποκρισία της Κυβέρνησης η οποία υποκριτικά κάνει την ανήξερη για τις διώξεις και ότι ευθύνεται η Δικαιοσύνη τη στιγμή που διατηρεί άθικτο όλο το αντεργατικό- αντιαγροτικό νομοθετικό πλαίσιο. Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο Δίκαιο Αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και για την κατάργηση των αντιλαϊκών Νόμων».

Το Σωματείο της Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Οι συνταξιούχοι στηρίζουμε τους Αγωνιζόμενους Αγρότες στον δίκιο Αγώνα τους και υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους. Το γεγονός ότι μέσα στο καταχείμωνο για άλλη μια φορά ξεσηκώθηκαν οι αγρότες και πυκνώνουν τις γραμμές των μπλόκων, αναδεικνύει την οξύτητα των προβλημάτων τους, αλλά και την δυνατότητα που έχει η αγροτιά να οργανώνει με επιτυχία διεκδικητικούς Αγώνες. Τα προβλήματα είναι αυτά που αναγκάζουν τους αγρότες να αγωνίζονται για την επιβοίωση, για ζωή με αξιοπρέπεια και για να μπορέσουν να συνεχίσουν την αγροτική τους δραστηριότητα. Οι συνταξιούχοι που ταλανιζόμαστε χρόνια τώρα από τις αλλεπάλληλες περικοπές, χωρίς νοσοκομεία, γιατρούς, φάρμακα, που τόσο έχουμε ανάγκη στα γεράματά μας γνωρίζουμε ότι:

  • Είναι ανάγκη και μπορούμε να χτίσουμε ένα πανίσχυρο κοινωνικό μέτωπο ενάντια στη βάρβαρη αντισυνταξιουχική – αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματά μας.
  • Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους αγρότες που απειλούνται και δικάζονται.
  • Η τρομοκρατία αυτή πρέπει να σταματήσει.
  • Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα αντισυνταξιουχικά, αντιαγροτικά, αντιλαϊκά σχέδιά τους».