Ανακοινώσεις

Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουμε το κεφάλι: διεκδικούμε αυξήσεις κι επιστροφή όλων όσων μας έχουν αφαιρεθεί

Με μια ιδιαίτερα μαζική και δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας οι συνταξιούχοι της Αττικής συμμετείχαν στο παναττικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, διεκδικώντας αυξήσεις στις συντάξεις κι επιστροφή όλων όσων τους έχουν αφαιρεθεί μέχρι τώρα.

Ανταποκρινόμενοι μαζικά στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Ενώσεων εκατοντάδες συνάδελφοι συνταξιούχοι, έδωσαν μαχητικό παρών στη συγκέντρωση αρχικά στα Προπύλαια. Μέσα από τις ομιλίες των εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα τέθηκαν ολοκληρωμένα οι διεκδικήσεις και το συνολικό πλαίσιο αιτημάτων των συνταξιούχων:

1) Απαιτούμε την άμεση καταβολή των πληρωμένων δώρων, την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξιμες αποδοχές, να δοθεί αύξηση μετά από 13 χρόνια σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές.

2) Επίσης, απαιτούμε αύξηση της εθνικής σύνταξης στα 650 ευρώ, από τα 360 και 384 ευρώ που είναι σήμερα.

3) Συνεχίζουμε να διεκδικούμε με όλες μας τις δυνάμεις να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στο δημόσιο σύστημα Υγείας με άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ, να εκκαθαριστούν και να αποδοθούν στους δικαιούχους το συνολικό ποσό των συντάξεών τους, κύριας, παράλληλης, διαδοχικής, εφάπαξ, επικουρικής.

Περνώντας έξω από το υπουργείο Εργασίας, οι συνταξιούχοι είπαν τα «αγωνιστικά κάλαντα» στον υπουργό Εργασίας, καταγγέλλοντας ότι μέχρι τώρα δεν έχει δεχθεί την αντιπροσωπεία ούτε μια φορά!

Στη συνέχεια η δυναμική πορεία των συνταξιούχων κατευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εδώ και τώρα, δώστε μας τα δώρα» και «Οι συνταξιούχοι δε σκύβουν το κεφάλι, στον δρόμο του αγώνα αντίσταση και πάλη» όπου και παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στην ηγεσία του υπουργείου. Μετά τη συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου μέλος της αντιπροσωπείας ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους σχετικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να πυκνώσουν οι γραμμές του αγώνα. «Να ξέρετε ότι μπορούμε να πετύχουμε λύσεις και θα πετύχουμε λύσεις» ήταν το αισιόδοξο μήνυμα που μεταφέρθηκε.

Ακόμη τονίστηκε ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση αποτελεί την κορύφωση ενός κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έγιναν πανελλαδικά και παράλληλα η απαρχή για νέες κινητοποιήσεις για την οριστική ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Χρήστος Κολοβός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, από την Ομοσπονδία Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου, ο Γιώργος Πεπόνης, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, από τους συνταξιούχους στον ΟΣΕ, ο Σωτήρης Παπαπαναγιώτου, γενικός γραμματέας των συνταξιούχων ΝΑΤ, ο Κώστας Τζατζάνης, από τους συνταξιούχους Μηχανικών και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.