Ανακοινώσεις

ΠΙΤΑ ΕΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ: Ευχές για υγεία και αντοχή στη συνέχεια των αγώνων

Με τη συμμετοχή 700 ατόμων έγινε η εκδήλωση της κοπής της πίτας της Ένωσης Συνταξιούχων Αθηνών και Περιχώρων στις Μυκήνες στις 28.2.2019.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της Ένωσης Νίκος Αυρηλιώνης.

Στη συνέχεια χαιρέτησε την εκδήλωση ο πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Γαλανόπουλος λέγοντας: «Χρόνια πολλά με υγεία. Να έχετε δύναμη και αντοχή να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα τα δικά μας και των παιδιών μας».

Με την εκδήλωση στις Μυκήνες έκλεισε ο κύκλος με τις πρωτοχρονιάτικες πίτες στα παραρτήματα της Ένωσης. Όλες οι εκδηλώσεις ήταν πετυχημένες, όπως σημείωσε ο Π. Γαλανόπουλος και επισημαίνοντας ότι αυτές οι εκδηλώσεις ήρθαν να προστεθούν στα εισιτήρια για τις θεατρικές παραστάσεις που εξασφάλισε η Ένωση και τις οποίες παρακολούθησαν πολλοί συνάδελφοι. «Μ’ αυτές τις δραστηριότητες, υπογράμμισε, προσπαθούμε να καλύψουμε κάποια κενά των συνταξιούχων για ψυχαγωγικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις χωρίς να μπορούμε να υποκαταστήσουμε τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στην Τρίτη Ηλικία»

«Το ΔΣ της Ένωσης Αθήνας, είπε σε άλλο σημείο, στέλνει το μήνυμα σε 100.000 συνταξιούχους του Λεκανοπεδίου ότι έχουν δικαιώματα και τα οποία διεκδικούμε για να μη ζούν με συντάξεις πείνας. Το ασφαλιστικό και η υγεία δεν είναι θέματα που έχουν να κάνουν με τη λογιστική και την οικονομία αλλά με τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων συμπεριλαμβανομένης και σημερινής». Αφού ανέφερε παραδείγματα πολιτικών επιλογών όπως οι δαπάνες για το ΝΑΤΟ και οι επιχορηγήσεις πρός τους εφοπλιστές τόνισε: «Αυτό η κυβέρνηση το αποκαλεί ανάπτυξη. Για  μας όμως είναι δυστυχία. Ο αγώνας για το ασφαλιστικό και την υγεία θα είναι μακρύς και για μάς και τα παιδιά μας».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο B’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Μάκης Γκούβας. Αφού μετέφερε το χαιρετισμό του προέδρου της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Παντελή Τάτση, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί επειδή ήταν στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ, είπε: «Οι 160 κινητοποιήσεις το 2018 αποτελούν και ένα αγωνιστικό φορτίο για το 2019, όπου οι αγώνες πρέπει να πολλαπλασιαστούν. Οι συνταξιούχοι δεν θα πρέπει να παγιδευτούν απ’ τα “προεκλογικά θα”, που θα πέσουν σαν κομφετί σε αποκριάτικους χορούς. Πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνιση για νέους αγώνες».

Για την ιστορία: Φλουριά κέρδιασν η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ και ο “Συνταξιούχος του ΟΑΕΕ”. Ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα της γυναίκας

Ο Π. Γαλανόπουλος κάλεσε τις γυναίκες στην εκδήλωση της Ένωσης Αθηνών για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, όπως έχει καθιερωθεί η 8η Μάρτη.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 6 Μάρτη 2019 στα γραφεία της Ένωσης, ώρα 10 π.μ., Σωκράτους 23, 4ος όροφος. Θα παραρευρεθεί και θα μιλήσει εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Επίσης ο Π. Γαλανόπουλος κάλεσε στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αθηνών, που θα  θα γίνει στις 28/3/2019 σε  αίθουσα του Ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52) και ώρα 10 π.μ.