Νέα

Αναβάλλεται η διεξαγωγή του 13ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ

Την ομόφωνη απόφαση να αναβληθεί η διεξαγωγή του 13ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, που είχε προγραμματιστεί για τις 28-29 Σεπτεμβρίου 2020, πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 16.9.2020, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού στην Αττική, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στις 15 Σεπτεμβρίου 2020. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί όταν αρθούν τα μέτρα για την Αττική και διασφαλίζονται συνθήκες ασφάλειας για τους συνέδρους.

Είναι η δεύτερη φορά που αναβάλλεται η διεξαγωγή του συνεδρίου καθώς το ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ αρχικά, είχε αποφασίσει, το Συνέδριο να γίνει στις 26-27 Μάη 2020 στην Αθήνα. Όμως εξαιτίας των εξελίξεων της πανδημίας, αλλά και των περιοριστικών όρων που τέθηκαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για την ολοκλήρωση των εκλογοαπολογιστικών διαδικασιών στα σωματεία, το ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ αποφάσισε τη διεξεγαγωγή στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2020, που καθίσταται ανέφικτη πιά και αυτή λόγω των έκτακτων μέτρων.

Η συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ έγινε στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ, που διασφάλιζε τις προϋποθέσεις προστασίας απ’ την πανδημία. Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης είπε οτι οι συνταξιούχοι της χώρας όπως και ολόκληρη η ανθρωπότητα ζούν σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο Π. Τάτσης κάλεσε τα Σωματεία να περαιώσουν όποιες εκκρεμότητες έχουν απ’ τις εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες, ώστε να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στο Συνέδριο. Επίσης τόνισε την ανάγκη να δραστηριοποιηθούν τα Σωματεία στα πλαίσια της δράσης της ΣΕΑ με τις εκδηλώσεις-συγκεντρώσεις για την Παγκόσμια Μέρα της Τρίτης Ηλικίας, όπως έχει καθιερωθεί η 1η Οχτώβρη. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 8 Οχτώβρη 2020, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ανάγκη του αγωνιστικού βηματισμού των σωματείων εκφράστηκε και στις περισσότερες ομιλίες των συμβούλων. «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας σαν να είμαστε νεοεκλεγμένοι, όπως έχουμε χρέος απέναντι στους συναδέλφους» είπε σε μια αποστροφή της παρέμβασής του ο Γιάννης Παπαδημητρίου, Έφορος στο ΔΣ, και πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Φθιώτιδας-Ευρυτανίας.

Ενημερωτικό σημείωμα της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ

Στις 17/9/2020 η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ έστειλε το παρακάτω ενημερωτικό σημείωμα πρός όλα τα σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας.

«Κύριε Πρόεδρε – Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Μετά τα αυστηρά μέτρα που πάρθηκαν για την περιοχή της Αττικής από 16-30/9/2020 για το κύμα κορονοϊού που παρατηρήθηκε, το χθεσινό 16/9/20 Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ που έγινε, προγραμματισμένο από πριν για την νομιμοποίηση των εκλεγμένων αντιπροσώπων, ομόφωνα αποφάσισε την αναβολή του Συνεδρίου που ήταν να γίνει 28-29 Σεπτέμβρη 2020 στην Αθήνα, έως ότου αρθούν τα περιοριστικά μέτρα από πολλές πλευρές.

Θα σας ενημερώσουμε με κάθε μέσο επικοινωνίας για την παραπέρα διαδικασία. Το ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ επιδιώκει να τελειώσει το  γρηγορότερο αυτή η εκκρεμότητα  που έχει το κίνημα των συνταξιούχων.

Παράλληλη η Συντονιστική Επιτροπή (ΣΕΑ) των έντεκα πανελλαδικά συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων θα κάνει ότι είναι δυνατόν για πίεση σε όλες τις εκκρεμότητες που έχουν οι συνταξιούχοι  με τις συντάξεις , Υγεία, Φορομπηξία».